1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Reuters: ZURICH Insurance retrage simbolul "Z", dupa ce acesta a fost folosit pentru a arata sustinerea pentru razboiul din Ucraina

ZURICH Insurance (ZURN.S) a eliminat logo-ul "Z" de pe retelele sociale, dupa ce litera a devenit simbol al sustinerii in Rusia pentru invazia Moscovei in Ucraina, informeaza Reuters. Potrivit sursei citate, Grupul a declarat ca elimina logo-ul - un Z alb pe fundal albastru -, deoarece nu doreste sa fie interpretat gresit ca sprijinind Rusia in conflict.

"Indepartam, temporar, utilizarea literei "Z" de pe canalele sociale, acolo unde apare izolat si ar putea fi interpretata gresit", a declarat Grupul, intr-un comunicat pentru Reuters.

"Monitorizam indeaproape situatia si vom lua masuri suplimentare daca si cand va fi necesar", a precizat ZURICH Insurance, in urma unui raport al cotidianului britanic The Telegraph.

Litera "Z" a fost folosita ca marcaj pe vehiculele militare rusesti care iau parte la conflict si a fost adoptata de rusii care sustin razboiul, fiind vizibila pe steaguri si la mitingurile pro-Kremlin.

Moscova a descris actiunile sale din Ucraina drept o "operatiune militara speciala".

ZURICH Insurance a declarat, la inceputul acestei luni, ca nu mai accepta noi clienti interni in Rusia si nu va reinnoi afacerile locale existente, mai puncteaza Reuters.