1asig.ro
1asig.ro

Reuters: ZURICH Insurance Group, aproape sa incheie o tranzactie de 4 miliarde de dolari cu MetLife

5 min. / 1.540 cuvinte
ZURICH Insurance Group AG este in discutii avansate pentru a achizitiona unitatea Property & Casualty pentru asigurari auto si de locuinte a MetLife Inc. in SUA - tranzactie cu o valoare estimata la 4 miliarde de dolari, noteaza Reuters.

PROMO


Tranzactia, care va fi realizata prin intermediul Farmers Group Inc, subsidiara ZURICH, ar extinde linia de business P&C a ZURICH Insurance, in conditiile in care industria se confrunta cu consecintele pandemiei COVID-19, ceea ce a determinat o crestere a numarului de cereri de despagubire pe fondul intreruperii afacerii sau al anularii evenimentelor.

De asemenea, mai noteaza Reuters, aceasta tranzactie ar permite MetLife sa lase in urma un business in care se confrunta cu o concurenta acerba din partea unor jucatori mai mari, cum ar fi State Farm, GEICO si Progressive Insurance. Linia de business P&C a MetLife se concentreaza mai mult, sustine sursa citata, pe asigurarile auto, un domeniu afectat de pandemie, pe fondul faptului ca oamenii au petrecut mai putin timp la volan.

Daca negocierile dintre cele doua parti se vor incheia cu succes, subliniaza Reuters, un acord ar putea fi anuntat pana la inceputul lunii decembrie. MetLife a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect, iar ZURICH nu a raspuns la solicitarea Reuters.

782 accesari