1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Republica Moldova va primi ...

Republica Moldova va primi finantare in valoare de 600 milioare EUR pentru investitii

Republica Moldova va avea un Plan de Redresare Economica prin care va primi pana la 600 milioane EUR in asistenta macrofinanciara, subventii si investitii, sustinute prin garantii financiare. Aceasta noua finantare va fi mobilizata in urmatorii trei ani pentru a promova investitiile care stau la baza unei redresari durabile si incluzive ca urmare a crizei COVID-19, a anuntat Comisia Europeana.

Presedintele Comisiei Europene, Ursula VON DER LEYEN, a declarat: "Republica Moldova se afla la o rascruce de drumuri. Planul de Redresare Economica al Uniunii Europene constituie un efort fara precedent pentru a ajuta tara sa se redreseze si pentru a conduce un plan ambitios de reforma, in interesul cetatenilor sai. In cele din urma, acest plan ilustreaza forta asociatiei noastre si solidaritatea de a lupta impreuna cu pandemia COVID-19. "

Comisarul pentru Vecinatate si Extindere, Oliver VARHELYI, a adaugat: "Cu acest ambitios Plan de Redresare Economica vrem sa stimulam redresarea socio-economica pe termen lung si sa dezlantuim potentialul economic neexploatat al Moldovei in beneficiul cetatenilor sai. Vom investi in economie, in conectivitate, in educatie si ocupabilitate. Planul va sprijini reformele structurale indispensabile, inclusiv in domeniile cheie ale justitiei si luptei impotriva coruptiei. "

Planul de Redresare Economica recent anuntat, va fi implementat in perioada 2021-2024 si se bazeaza pe cinci piloni: managementul finantelor publice si guvernanta economica; economie competitiva, comert si IMM-uri; infrastructura; educatie si angajabilitate; si reforma statului de drept si a justitiei.