1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Renunta Rusia la controlul ROSGOSSTRAKH?

Rusia si-ar putea reduce participatia de 25% la ROSGOSSTRAKH (RGS), cel mai important asigurator national, a precizat Alexei SAVATYUGIN, un oficial al Ministerului de Finante rus si, totodata, Presedintele companiei.

"Putem face acest demers fie prin intermediul unui mecanism de privatizare, fie prin emiterea de actiuni aditionale. Vom prezenta propunerile Ministerelor Economiei si Finantelor", a adaugat SAVATYUGIN, cu prilejul unei conferinte.

Oficialul mentioneaza ca privatizarea impune decizia de scoatere a RGS de pe lista asa-ziselor "intreprinderi strategice" a caror vanzare este restrictionata din cauza importantei lor pentru securitatea nationala si pentru sustinerea intereselor statului.

"Desi iesirea Rusiei din actionariatul RGS nu poate fi infaptuita in cursul acestui an, este foarte posibil ca statul sa ia aceasta decizie", a explicat Presedintele asiguratorului rus.
Rolul RGS in sectorul de asigurari din Rusia este similar celui jucat, in domeniul bancar, de SBERBANK, o alta institutie financiara ce apartine statului.

ROSGOSSTRAKH are 2.000 de agentii si sucursale si controleaza o treime din piata asigurarilor auto obligatorii. Reteaua teritoriala reprezinta mostenirea primita de la predecesorul sovietic GOSSTRAKH, companie care a fost detinuta in totalitate de stat pana in 2001, cand un consortiu condus de firma de investitii TROIKA Dialog a cumparat un pachet de 49% din actiuni, iar ulterior, in 2003, a mai achizitionat inca 26%.