1asig.ro
1asig.ro

Realitatea Augmentata surclaseaza Inteligenta Artificiala si devine cea mai perturbatoare tehnologie emergenta

5 min. / 1.540 cuvinte
Realitatea Augmentata (AR) a surclasat Inteligenta Artificiala (AI) si este perceputa acum drept cea mai perturbatoare tehnologie emergenta, subliniaza GlobalData, in raportul "Emerging Technology Sentiment Analysis O2 2021". Potrivit sursei citate, 70% dintre profesionistii din industrie chestionati considera ca AR va avea un efect disruptiv mai puternic decat alte tehnologii: Inteligenta Artificiala, CyberSecurity, Cloud Computing, IoT, Blockchain, 5G.

PROMO


Aceasta a fost o crestere brusca in comparatie cu trimestrul anterior, cand numai 51% indicau AR drept cea mai perturbatoare tehnologie emergenta. Mai mult, 58% au declarat ca, in ultimele 12 luni, au ajuns sa aiba sentimente mai pozitive cu privire la aceasta tehnologie. "Aceasta schimbare a modului in care oamenii percep AR va fi, probabil, pe termen lung, nu doar ceva temporar. Este clar ca oamenii au sentimente mai bune cu privire la tehnologie", spune Filipe OLIVEIRA - Senior Analyst, GlobalData.

Intrebati cand cred ca Realitatea Augmentata va perturba industria pe care o reprezinta, respondentii au fost prudenti. Se asteapta ca impactul sa fie resimtit mai tarziu, in cursul acestui deceniu. In timp ce mai mult de jumatate dintre respondentii din T2 2021 au spus ca Securitatea Cibernetica si Cloud Computing deja perturba industriile lor, doar 24% au spus acelasi lucru despre Realitatea Augmentata. In plus, doar 10% considera ca aceasta perturbare va fi resimtita in urmatoarele 12 luni.Acelasi tipar a fost respectat si atunci cand respondentii au fost chestionati cu privire la tehnologiile care se vor ridica la inaltimea asteptarilor lor. Peste 60% se asteapta ca CyberSecurity si Cloud Computing sa aiba impactul scontat, dar numai 26% asteptau acelasi lucru de la Realitatea Augmentata. Mai mult, 50% au spus au observat deja moduri in care aceasta tehnologie poate fi folosita.

"Contrastul dintre ponderea mare de respondenti care au spus ca AR este perturbatoare si ponderea mica a celor care au spus ca AR perturba deja industria sugereaza ca trebuie sa mai treaca timp pana ca AR sa fie omniprezenta in afaceri. Cu toate acestea, mai multe conditii sunt aliniate pentru a face mai usoara promovarea AR ca instrument de afaceri", mai arata Filipe OLIVEIRA - Senior Analyst, GlobalData.

Pandemia COVID-19 a evidentiat unele cazuri de utilizare a Realitatii Augmentate - anume, in domeniul asistentei medicale si al comertului electronic -, iar noi si noi utilizari continua sa apara. De exemplu, in aprilie 2021, Delta Air Lines a anuntat ca va inzestra toti insotitorii de zbor cu tehnologia AR, livrata prin intermediul 5G, pentru a imbunatati formarea angajatilor si pentru a ajuta personalul pe partea de servicii de catering in timpul zborului.

1.297 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO