1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Reactia EUROINS dupa rezultatele ...

Reactia EUROINS dupa rezultatele exercitiului BSR: Astazi compania respecta toti indicatorii prudentiali si de solvabilitate

EUROINS Romania a transmis o serie de precizari cu privire la rezultate prezentate joi, 6 ianuarie 2022, de ASF pentru evaluarea realizata in iunie 2020, subliniind faptul ca astazi EUROINS Romania respecta toti indicatorii prudentiali (MCR, SCR) si de solvabilitate.

In contextul informatiilor aparute in spatiul public, EUROINS Romania face urmatoarele precizari:

"Situatia prezentanta astazi in raportul Balance Sheet Review nu este de actualitate si se refera la o perioada din trecut (Iunie 2020). In ultimele 18 luni, Euroins a implementat o serie de masuri complexe, inclusiv noi contracte de reasigurare, cedari de active si mai multe majorari de capital. In prezent, compania respecta toti indicatorii prudentiali (SCR, MCR).

O confirmare a faptului ca astazi Euroins Romania este o companie stabila, performanta, solvabila, cu o pozitie financiara mai buna decat oricand este implicarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in actionariatul companiei-mama, cu un focus dedicat pe activitatea din Romania.

Ultimele 18 luni au insemnat pentru EUROINS Romania un efort sustinut de repunere a businessului pe baze sanatoase. In conformitate cu strategia de reducere a expunerii in sectorul RCA, precum si de diversificarea portofoliului, Euroins Romania va continua si in perioada urmatoare sa se concentreze pe o crestere sanatoasa si durabila pe piata romaneasca a asiguratorilor prin lansarea de noi produse si intrarea pe noi segmente de piata, respectiv reevaluarea constanta a claselor de riscuri pentru imbunatatirea indicatorilor financiari si ai performantei economice a companiei.

Subliniem faptul ca rezultatele prezentate astazi - care se refera la o situatie din vara anului 2020 - nu afecteaza astazi dosarele de daune ale clientilor si nici solvabilitatea companiei."

Gasiti AICI mai multe detalii ale exercitiului BSR.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
ASF a publicat rezultatele exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor sectorului asigurarilor din Romania