1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Raportul Beazley Cyber Services dezvaluie o crestere a pierderilor de date pe masura ce tehnicile atacurilor cibernetice evolueaza

Riscul cibernetic ramane o amenintare continua pentru organizatii, cu incidenta aproape neschimbata, dar cu abordari tot mai rafinate, potrivit datelor publicate intr-un raport Beazley.

Acesta, denumit Beazley Cyber Services Snapshot, prezinta aprofundat problema tot mai mare a riscului pierderilor de date, explorand nenumaratele moduri in care atacurile evolueaza si devin tot mai complexe, dar si modul in care organizatiile ar trebui sa raspunda la aceste riscurile. Astfel, atacatorii gasesc noi modalitati de lucru, ceea ce duce la o dubla si chiar triplarea riscurilor.

Raportul prezinta date colectate intre 2020 si primul trimestru al anului 2022, inclusiv cauza pierderilor in functie de industrie, vectorii ransomware, compromiterea conturilor business de e-mail si pierderi de date. Aceste puncte cheie ilustreaza in mod clar nevoia continua de o abordare multipla a securitatii cibernetice.

"Aceste incidente nu mai implica doar criptarea fisierelor. Observam atacurile de tip "data extortion" intr-o majoritate semnificativa a incidentelor raportate echipei noastre de servicii cibernetice. Sunt implicati mai multi vectori de amenintare, care cripteaza sistemele, fura si vand datele pe care le-au accesat si, de asemenea, ameninta ca vor expune faptul ca datele unei organizatii au fost furate daca nu se face o plata", a declarat Raf Sanchez, Global Head of Cyber Services la Beazley. "Acesta este un peisaj din ce in ce mai complex si este esential ca organizatiile sa inteleaga amenintarile si vulnerabilitatile rezultate din acesti noi vectori de amenintare."

Prin intermediul raportului trimestrial Cyber Services Snapshot, Beazley isi propune sa ofere o perspectiva in timp real asupra domeniului securitatii cibernetice, folosind incidentele raportate catre Beazley, precum si analiza tendintelor de catre echipa de servicii cibernetice pentru a dezvalui o imagine continua a riscurilor cibernetice emergente.

"Acest proiect a fost conceput ca un "instantaneu" continuu al expunerii cibernetice si al impactului acesteia asupra nevoilor si recomandarilor de securitate cibernetica. Avand in vedere ca atacatorii isi dezvolta continuu tehnicile, industria are nevoie de acces la date si expertiza pentru a ne ghida raspunsul. Beazley's Cyber Services Snapshot va oferi acest nivel de cunoastere continua, impreuna cu comentarii bine gandite despre tendintele cheie pe care echipa noastra le observa si care s-ar putea sa nu fie inca reflectate in date", a declarat Sanchez.