1asig.ro
1asig.ro

Raport: Companiile care folosesc software-uri neactualizate pierd cu 47% mai multi bani in urma breselor de securitate

5 min. / 1.540 cuvinte
Peste 4 din 10 organizatii din America de Nord folosesc tehnologie neactualizata si, implicit, pierd cu 47% mai multi bani in urma breselor de securitate decat companiile care folosesc sisteme hardware si software actualizate, arata un raport Kaspersky.

PROMO


In cazul companiilor mici si mijlocii, dezavantajul este si mai pronuntat, noteaza Kaspersky. Astfel, pentru companiile mici si mijlocii care folosesc o tehnologie invechita, pierderile pot fi cu pana la 54% mai mari decat cele inregistrate de companiile concurente care implementeaza versiuni actualizate.

Din punct de vedere financiar, companiile ce utilizeaza tehnologii vechi pot pierde, in medie, 1,3 milioane de dolari, comparativ cu pierderea medie de 836.000 de dolari pentru companiile care isi actualizeaza tehnologiile folosite. Pentru IMM-urile care nu isi actualizeaza tehnologiile, pierderea medie e de 114.000 de dolari, comparativ cu cea de 74.000 de dolari pentru companiile ce utilizeaza versiuni actualizate.

In America de Nord, subliniaza Kaspersky, companiile care folosesc orice fel de tehnologie invechita pot suferi pierderi financiare de 1,3 milioane de dolari, in vreme ce pentru IMM-urile aflate intr-o astfel de situatie pierderea medie este de 160.000 de dolari.

La nivel global, aproximativ o treime dintre companii folosesc sisteme necorespunzatoare de operare, se mai arata in raportul Kaspersky. Astfel, probabilitatea unei brese de securitate este mai mare in randul companiilor care folosesc tehnologii invechite (65%) decat in cazul celor care isi actualizeaza sistemele pe care le folosesc (29%).

Motivul principal indicat de companiile care refuza sa isi actualizeze tehnologiile e reprezentat de angajati - aproape jumatate dintre organizatiile din intreaga lume declara ca au angajati care refuza sa lucreze cu versiuni noi, in vreme ce, in aceeasi masura, alte companii nu isi pot actualiza dispozitivele/sistemele de operare deoarece folosesc tehnologii software care nu mai pot fi actualizate.

"Orice costuri suplimentare pentru companii sunt, cu siguranta, critice, mai ales acum. Chiar daca este imposibil sa inlocuiesti (software-urile invechite) peste noapte, exista anumite masuri pentru atenuarea riscurilor. Companiile nu numai ca pot economisi bani, dar pot evita si alte potentiale consecinte, care sunt cruciale pentru orice business", sustine Sergey MARTSYNKYAN - Head of B2B Product Marketing, Kaspersky Lab.

Raportul Kaspersky este accesibil AICI.

1.386 accesari