1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Raport: 92% dintre bresele de securitate din T1 2022 se datoreaza atacurilor cibernetice

Rezultatele de la an, la an indica un inceput rapid al breselor de securitate in 2022, dupa un record in 2021, deoarece peste 90% dintre bresele de securitate sunt legate de atacuri cibernetice, arata Security Magazine, citand un raport realizat de catre Identity Theft Resource Center.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, bresele de securitate au crescut in comparatie cu primul trimestru al anului precedent. In ciuda cresterii numarului breselor de securitate, numarul victimelor (20,7 milioane) a scazut cu 50% fata de T1 2021 si, de asemenea, a scazut cu 41% fata de T4 2021.

"In mod traditional, T1 presupune cel mai mic numar de cazuri de compromitere a datelor raportate in fiecare an. Faptul ca numarul de evenimente de incalcare a securitatii in T1 reprezinta o crestere de doua cifre fata de aceeasi perioada a anului trecut este un alt indicator ca bresele de securitate vor continua sa creasca in 2022, dupa ce au stabilit un nou maxim istoric in anul 2021. Asa cum am mentionat in raportul "2021 Annual Data Breach Report", anul trecut am asistat la un numar alarmant de brese de securitate din cauza atacurilor cibernetice extrem de complexe si sofisticate, care alimenteaza crseterea dramatica a fraudei de identitate. Este vital ca toata lumea sa continue sa practice o buna igiena cibernetica - atat companiile, cat si consumatorii -, pentru a contribui la reducerea cantitatii de informatii personale ce ajung in mainile infractorilor cibernetici", arata Eva VELASQUEZ - President & CEO, Identity Theft Resource Center.

Alte constatari ale raportului:

  • Phishing-ul si ransomware-ul raman primele doua cauze principale ale compromiterii datelor.
  • Continuand o tendinta din 2021, 154 din 367 de notificari de incalcare a securitatii datelor nu au inclus cauza bresei, ceea ce face ca "necunoscut" sa fie cel mai mare vector de atac in T1 2022. Aceasta reprezinta, de asemenea, o crestere cu 40% a numarului total de cauze necunoscute ale breselor necunoscute, in comparatie cu intregul an 2021. In timp ce actualizarile anunturilor de brese de securitate pot include mai multe informatii despre atac, lipsa tot mai mare de transparenta din anunturi reprezinta un risc pentru organizatii si consumatori.
  • Erorile umane si de sistem reprezinta 8% din bresele de securitate din T1 2022.
  • Bresele de securitate rezultate in urma atacurilor fizice, cum ar fi furtul de documente sau furtul de dispozitive, inclusiv dispozitive skimming, au scazut la o singura cifra (3) in T1 2022.
  • Singurul vector de atac care nu este legat de atacuri cibernetice cu cifre duble in T1 2022 a fost legat de corespondenta prin e-mail sau scrisori, cu 12 cazuri.
  • Sectoarele sanatate, servicii financiare, productie si unitati si servicii profesionale au avut cele mai multe brese de securitate in T1 2022.

Raportul este disponibil AICI.