1asig.ro
1asig.ro

RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
RMS, companie specializata in modelarea riscului catastrofal, sustine ca pierderile provocate industriei de asigurari de uraganul Hanna, care a avut un impact semnificativ mai ales in Texas, nu vor depasi, cel mai probabil, nivelul de 400 de milioane de dolari.

PROMO


Estimarea RMS este apropiata de cea realizata, recent, de Karen Clark & Company (KCC), alta companie specializata, la randul ei, in modelarea riscului catastrofal. KCC se asteapta ca Hanna sa provoace pierderi de 350 de milioane de dolari pentru industria de re/asigurari.

RMS subliniaza ca estimarea sa de 400 de milioane de dolari include si pierderile asigurate provocate de vant si furtuni severe, incluzand si orice pierderi legate de programul NFIP (the National Flood Insurance Program). Pe de alta parte, estimarea KCC nu include pierderile NFIP.

"Ne asteptam ca pierderile provocate de vant si furtuni sa fie in concordanta cu pierderile proiectate prin intermediul produsului RMS HWind inainte de impactul uraganului. Hanna a lovit sudul Texasului ca un uragan de categoria 1, cu vanturi mai puternice decat asteptau specialistii. Cu toate acestea, regiunea afectata este o zona cu o expunere scazuta pentru industrie", noteaza Jeff WATERS - Senior Product Manager, RMS North Atlantic Hurricane Models.

RMS mai arata ca estimarea sa include pierderile pe segmentul property, cele provocate de intreruperea afacerii, pe fondul inundatiilor si furtunilor, precum si pierderi pe liniile de business rezidential, comercial, industrial si auto, precum si daunele provocate de vant platformelor off-shore din vestul Golfului Mexic.

313 accesari