1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
RAR si ANAF anunta o noua masura ...

RAR si ANAF anunta o noua masura privind taxarea importului de masini second-hand

Masinile second-hand importate vor putea fi inmatriculate in Romania numai de persoanele al caror nume apare in documentele de achizitie, in incercarea de a stavili evaziunea fiscala din domeniul comertului cu masini second-hand, potrivit Economica.net .

Registrul Auto Roman (RAR) a incheiat un protocol de colaborare cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prin care documentele de achizitie sunt scanate de angajatii RAR si transmise in format digital catre ANAF pentru verificari.

Incepand cu data de 25 iulie 2022, RAR aplica prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.120/2021, in baza careia a fost elaborat protocolul incheiat cu ANAF, pentru autovehiculele utilizate care provin din state membre UE si pentru care se solicita eliberarea Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV) in vederea inmatricularii in Romania.

RAR elibereaza CIV doar achizitorului intracomunitar, adica persoanei fizice sau juridice care a dobandit autovehiculul dintr-o tara membra UE si care este mentionata in documentele de achizitie.

Pe langa certificatul de inmatriculare, achizitorul intracomunitar (sau imputernicitul legal al acestuia) va trebui sa prezinte si documentele de achizitie intracomunitara (factura sau contract de vanzare-cumparare).

In situatia in care, dupa introducerea datelor, ANAF decide suspendarea eliberarii CIV, sistemul informatic semnalizeaza blocarea, iar emiterea CIV va fi posibila doar dupa perioada de suspendare impusa de ANAF. Solicitantul activitatii va fi informat de reprezentantul RAR ca pentru autovehiculul respectiv eliberarea cartii de identitate a fost suspendata pe o perioada de maximum cinci zile la solicitarea motivata a ANAF, iar pentru mai multe informatii suplimentare poate fi contactata aceasta autoritate.