1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

R&SA se extinde in Europa de Est

ROYAL & SUN ALLIANCE Insurance GroupROYAL&SUN ALLIANCE Insurance Group (R&SA) a intrat intr-un joint-venture in vederea patrunderii pe pietele de asigurari din Europa de Est si Rusia.

Astfel, R&SA a semnat un parteneriat cu DIFI-Direct Insurance Financial Instruments, firma israeliana specializata in investitii in domeniul financiar si imobiliar, in urma caruia isi vor imparti in mod egal participatia la subsidiara olandeza a DIFI, GDII-Global Direct Insurance Investments.

Operatiunea principala a acesteia din urma este reprezentata de liderul pe piata vanzarilor directe de asigurari auto din Polonia, LINK4. De asemenea, recent, a lansat, operatiuni de asigurari in Republica Ceha prin intermediul companiei nou formate DIRECT Pojistovna si asteapta demararea subscrierilor in Rusia spre inceputul anului 2008.

R&SA va plati, in numerar, 87,6 mil. USD pentru pachetul de 50% din actiuni, alaturi de o suma echivalenta destinata finantarii dezvoltarii viitoare, din care 31,9 mil. USD vor constitui contributia britanicilor la completarea parteneriatului cu respectarea cerintelor de circulatie a capitalului.
ROYAL&SUN Alliance a inregistrat, in 2006, prime subscrise in valoare neta de 10,75 mld. USD, cu 3% mai mult decat in 2005. In aceeasi perioada, profitul operational al companiei a reprezentat 1,53 mld. USD, in crestere cu 5% fata de anul precedent.

Grupul are o experienta in asigurari de aproape 300 de ani, momentul crucial in structura acestuia avand loc in 1996, cand cele mai mari companii din Marea Britanie, ROYAL Insurance si SUN Alliance s-au aliat, creand astfel ROYAL&SUN Alliance.
In prezent, R&SA opereaza in peste 130 de tari si are cel putin 20 de milioane de clienti.