1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

QBE - achizitiile cresc ratingul

Agentia de evaluare financiara STANDARD&POOR's (S&P's) a reactionat pozitiv la anuntul finalizarii proceselor de vanzare-cumparare in care a fost implicat grupul australian de asigurari QBE.

Astfel, achizitionarea de catre 'QBE the Americas', divizia americana a QBE, a celor doua companii americane, WINTERTHUR U.S si PRAETORIAN Financial Group, a determinat S&P's sa modifice nivelul ratingului de stabilitate financiara al grupului australian la 'A+', cu perspectiva de evolutie a ratingurilor considerata "stabila".

"Afacerile QBE, diversificate la nivel international, au asigurat o stabilitate a veniturilor. Astfel, grupul australian a obtinut, in 2006, rezultate solide care au contrubuit, mai departe, la sustinerea eforturilor de expansiune prin noi achizitii", au mentionat specialistii S&P's.
Ratingul ar putea creste, in continuare, asa cum apreciaza reprezentantii S&P's, in cazul in care cele doua companii achizitionate recent vor fi asimilate de grup in timp rezonabil.

'QBE the Americas' se plaseaza, prin aceasta extindere intre primii 20 de asiguratori non-viata, cu peste 4,6 mld. USD prime brute subscrise, si mai bine de 40% din afacerile intregului grup.