1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Punct si de la capat. Al doilea ...

Punct si de la capat. Al doilea proiect de plafonare a RCA retras

Desi fusese anuntat de saptamana trecuta, al doilea proiect de Hotarare de Guvern (HG) privind plafonarea tarifelor si comisioanelor pe RCA, care urma sa fie discutat si aprobat in sedinta executivului de astazi, a fost retras in ultima clipa de pe ordinea de zi.

Premierul Nicolae CIUCA a declarat la inceputul sedintei de Guvern: "In momentul de fata, ceea ce se intampla pe piata raspunderii civile auto (RCA) nelinisteste foarte multi cetateni. Pentru multi dintre romani, inclusiv pentru noi este greu de inteles ceea ce s-a intamplat intr-o perioada atat de scurta de timp, cand doua societati de asigurari au intat in insolventa sau au dat faliment."

"Astazi, Presedintele ASF va veni pentru a sustine un Proiect de Hotarare de Guvern si vreau sa fac mentiunea ca pe baza propunerii dumnealui si a analizei pe care o vom desfasura in cadrul sedintei voi lua o decizie in acest sens", a concluzionat el.

La scurt timp dupa aceasta declaratie, Dan CARBUNARU, purtatorul de cuvant al Guvernului, a explicat decizia premierului: "Executivul a amanat adoptarea acestui proiect de HG pentru a fi reanalizat si, cel mai probabil, saptamana viitoare, se va lua o decizie."

Amintim ca proiectul HG prevede ca tarifele maxime valabile sa fie cele de la data de 28 februarie 2023, fata de 1 martie 2022, cum era stipulat in proiectul initial, iar comisionul distribuitorilor era plafonat la 8%. Aceasta ultima prevedere a fost puternic contestata de catre ambele organizatii ale brokerilor de asigurare - UNSICAR si PRBAR cu o serie de argumente extrem de pertinente.

Cititi aici comunicatele UNSICAR si PRBAR.