1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Provocari 2024 - Peisajul ...

Provocari 2024 - Peisajul riscurilor se schimba. Este pregatita industria?

Luni, 5 februarie, liderii principalelor companii de asigurari si de brokeraj din Romania vor participa la prima dezbatere majora a anului 2024. Evenimentul, aflat la cea de a XVI-a editie, este organizat in cadrul ciclului "XPRIMM Time for Business" si are ca tema principala viitorul pietei de asigurari. Vor mai fi abordate principalele provocari care pot sa apara intr-un an cu 4 cicluri electorale, cu plafonari de tarife si comisioane. Se va mai discuta si despre cele mai importante tendinte mondiale si europene care pot influenta piata romaneasca de profil.

Totodata, vor mai fi analizate atat perspectivele anului in curs cu privire la piata asigurarilor, cat si principalele concluzii ale anului 2023 - un an provocator pentru toti stakeholderii industriei de profil. Va mai fi dezbatut atat impactul noului Cod Fiscal asupra dezvoltarii industriei de profil, cat si masurile necesare pentru echilibrarea pietei RCA si compensarea efectelor plafonarii tarifelor si comisioanelor RCA asupra consumatorilor.

Un moment special va fi dat de anuntarea rezultatelor celui mai recent "Studiu privind capacitatea sectorului asigurarilor de a stimula adoptarea de catre sectorul agricol din Romania a solutiilor bazate pe natura pentru prevenirea/diminuarea daunelor ca urmare a efectelor schimbarilor climatice (inundatii si secete) si stimula colaborarea cu diferite parti interesate pentru a contribui la reducerea decalajului de protectie".

La eveniment si-au confirmat prezenta lideri marcanti ai ASF, UNSAR, UNSICAR, PRBAR, ai unor importante companii de avocatura cu expertiza in asigurari si ai principalilor furnizori de servicii ai industriei de profil romanesti.

"Provocari 2024" se desfasoara cu sprijinul Partenerilor Principali: Life is Hard, CHIRIC & CHIRIC si Business Development Group si a Partenerilor: BRD Asigurari de Viata, SAFETY Broker, ALLIANZ Tiriac Asigurari, eClaims Assistance, CAMPION Broker si ASISOFT.