1asig.ro
1asig.ro

Profit in scadere cu 75% pentru asiguratorii moldoveni in primul semestru. Vezi aici profitul pe companii!

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurare din Moldova au inregistrat, in primul semestru din acest an, un profit brut in valoare de 8,3 milioane lei, in scadere cu mai bine de 75% fata de perioada similara din anul 2017, ceea ce inseamna o pierdere agregata la nivelul pietei de peste 25 milioane lei, arata datele oficiale publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).

PROMO


Potrivit datelor, topul companiilor dupa marimea profitului este condus de GRAWE CARAT Asigurari - 12,4 milioane lei, urmat de DONARIS VIG (8,5 milioane lei) si TRANSELIT, cu aproape 8 milioane lei.

De asemenea, cele mai semnificative cresteri procentuale ale profitului au fost raportate de GENERAL Asigurari, TRANSELIT si DONARIS VIG (vezi tabelul atasat).

De cealalta parte, pierderi au fost raportate doar de catre o singura companie activa pe piata, INTACT Asigurari Generale (-1,3 milioane lei), in contidiile in care ASITO are vanzarile suspendate iar ALLIANCE Insurance Group si-a depus licenta.

In primul semestru din acest an, piata de asigurari din Moldova s-a ridicat la 705,7 milioane lei, mai multe detalii aici.17.042 accesari