1asig.ro
1asig.ro
Profilul soferului agresiv din ...

Profilul soferului agresiv din Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Cu totii avem momente in care emotiile negative, precum nervii si chiar furia, castiga in fata unei atitudini rationale. Insa anumite persoane au o predispozitie mai mare catre comportamente agresive atunci cand sunt la volan.

PROMO


Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera "PsihoTrafiQ", Partener Stiintific al campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII CALM LA VOLAN!, a desfasurat de-a lungul timpului o serie de studii psihologice privind agresivitatea in traficul din Romania si profilul persoanelor predispuse spre astfel de comportamente.

In general, persoanele agresive la volan sunt, de obicei, acele persoane impulsive care au un temperament coleric si manifesta competitivitate accentuata, conform PsihoTrafiQ.

Din punct de vedere demografic, arata analizele realizate de asociatie, agresivitatea la volan are o frecventa mai mare la tineri. Acestia se comporta agresiv din cauza lipsei de experienta rutiera si a indicelui de maturitate rutiera scazut.

De asemenea, barbatii au tendinta de a fi mult mai agresivi in trafic decat femeile, neanticipand riscurile majore ale acestui stil neproductiv de a conduce, arata un studiu realizat de PsihoTrafiQ la care au participat soferi romani. 88% dintre barbatii de 18-25 de ani si 70% dintre barbatii de 25-40 ani sunt de parere ca riscul de accident este minim daca au o masina buna si peste 65% dintre barbatii de 18-40 de ani recunosc ca se enerveaza atunci cand traficul e aglomerat si ca depasesc fara sa stea pe ganduri coloane de masini.

Despre FII CALM LA VOLAN!

Desi reprezinta un risc greu cuantificabil in cifre, agresivitatea la volan creste semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alaturi de factori precum oboseala, neatentie, alcool sau lipsa de experienta. Tocmai de aceea, in 2020, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Aceasta se desfasoara in perioada 15 iulie - 30 septembrie a.c.

Demersul "FII CALM LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ISF - Institutul de Studii Financiare si FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE Romania, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, FUNK Broker, MIB - Millenium Insurance Broker, GARANTA Asigurari, GLOBASIG Broker, DAUNE Expert, LION Broker, AON Romania, DAW Management, OTTO Broker, GT MOTIVE, PRESTIGE Broker si HOBBIT Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting, 5 to go si autopia.ro. Partenerii Stiintifici ai campaniei sunt PsihoTrafiQ - Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera si Asociatia Respiro.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, ProMotor.ro, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro si AutoNapoca.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

501 accesari