1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Profesionisti auto, la feminin

Profesionisti auto, la feminin

Instructoare auto, soferite de tir, motocicliste sau pur si simplu conducatoare auto care petrec, anual, mii de kilometri la volan - acestea sunt doar cateva dintre femeile sofer care s-au alaturat, in acest an, demersului "Cu stil, in trafic", si au ales sa vorbeasca despre experientele lor in domeniul auto in cadrul unor interviuri.

Fie ca este vorba de o pasiune din copilarie, transmisa de tatal sau bunicul lor, fie ca este vorba de un stil de viata potrivit personalitatii lor sau o flexibilitate care le permite sa isi organizeze mai bine viata profesionala si personala, fiecare dintre conducatoarele auto care au raspuns provocarii campaniei a vorbit despre legatura cu domeniul auto, demonstrand, inca o data, ca aceasta nu este "doar o lume a barbatilor".

Astfel, alaturi de Alina BURLACU, Specialist Senior in Transporturi, Banca Mondiala, au acordat interviuri si alte personalitati feminine din lumea auto-moto care dovedesc faptul ca abilitatile de sofer sau pasiunea pentru acest domeniu nu au nicio legatura cu masculinitatea sau feminitatea:
Demersul continua in luna martie, iar lista completa a interviurilor, precum si mai multe detalii despre campania "Cu stil, in trafic" sunt disponibile aici.

Despre campanie

Initiativa "Cu stil, in trafic" urmareste, pentru al doilea an consecutiv, sa lupte impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Obiectivele campaniei includ inlaturarea stereotipului "femeile nu sunt buni conducatori auto/ moto...", precum si promovarea reusitelor feminine in domenii considerate, uneori, "atipice".

Campania "Cu stil, in trafic" este parte a demersului "FII TREAZ LA VOLAN!" si este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Demersul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor GrECo Romania, INTER Broker, GARANTA Asigurari, AON Romania si GLOBASIG Broker.