1asig.ro
1asig.ro

Productia industriala a crescut cu 14% ca serie bruta in primele sapte luni

5 min. / 1.540 cuvinte

Productia industriala a crescut cu 14% ca serie bruta si cu 15,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2020, arata INS - Institutul National de Statistica.

PROMO


"In perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 14%, datorita cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (+15,3%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+12,8%). Industria extractiva a scazut cu 1,9%", noteaza INS.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu primele sapte luni din 2020, a fost mai mare cu 15,1%, ca efect al cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (+15,4%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+13,1%). Industria extractiva a scazut cu 2,5%.

In luna iulie 2021, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 0,6% ca urmare a scaderilor inregistrate de industria prelucratoare (-1,3%) si industria extractiva (-0,4%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 3,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica cu 1% fata de luna precedenta, din cauza scaderilor inregistrate in cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-3,1%), industria prelucratoare (-1,5%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1%).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 3,1%, ca efect al cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+12,5%) si industria prelucratoare (+2%). Industria extractiva a scazut cu 1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,9%, crestere sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+13,4%) si industria prelucratoare (+3,1%). Industria extractiva a scazut cu 0,4%.

 

1.291 accesari