1asig.ro
1asig.ro
Procurorii au perchezitionat ...

Procurorii au perchezitionat sediul CITY Insurance

5 min. / 1.540 cuvinte

Procurorii au facut perchezitii, joi, la sediul central al companiei CITY Insurance, de unde ridica documente, intr-un dosar penal deschis pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care delapidare si spalare de bani, conform datelor transmise de Politie si Parchetul General.

PROMO


"Joi, 23 septembrie 2021, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, in baza delegarii emise de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pun in aplicare o ordonanta de ridicare de inscrisuri. Cercetarile sunt efectuate de Sectia de urmarire penala si criminalistica sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, spalare a banilor, fals si abuz in serviciu si vizeaza activitatea unei societati de asigurare - reasigurare", a transmis Politia Romana.

De asemenea, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat:

"In cursul zilei de joi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie procedeaza la ridicarea de obiecte si inscrisuri de la sediul CITY Insurance SA.
Precizam ca ridicarea de obiecte si inscrisuri se realizeaza in contextul instrumentarii unui dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancruta frauduloasa, prev. de art. 241 Cod penal, spalare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art. 322 Cod penal, si uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.
Raportat la actele procedurale efectuate in cauza, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare"

Procurorii precizeaza ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

La adresa CITY Insurance au fost facute mai multe plangeri, inclusiv din partea ASF.

"Reamintesc publicului ca Autoritatea de Supraveghere Financiara a sesizat Ministerul Public si alte autoritati si organe de ancheta ale statului cu privire la informatiile descoperite in cadrul controlului efectuat IN ULTIMUL AN la societatea CITY Insurance. Prima sesizare a Parchetului s-a facut in luna aprilie 2021, dar inainte de aceasta au fost si informari trimise inca de anul trecut la Oficiul de Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, de exemplu. De la primele suspiciuni aparute, am informat organele competente apoi am contribuit cu toate informatiile survenite pe parcursul controlului realizat de A.S.F. Publicul trebuie sa stie ca Autoritatea de Supraveghere Financiara nu doreste altceva decat respectarea legilor statului roman", a declarat, pentru 1asig.ro,  Daniel APOSTOL, Director Directia Comunicare si Educatie Financiara, Autoritatea de Supraveghere Financiara.

De asemenea, o plangere a ajuns pe masa DIICOT chiar din partea actionariatului CITY Insurance, conform Digi24. Acesta acuza angajatii din Romania care au gestionat compania de mai multe infractiuni – constituire de grup infractional, bancruta frauduloasa.

In septembrie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance - cel mai mare jucator din piata locala, cu o cota de 20% per total industrie si de 45% pe segmentul RCA.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a inregistrat, in 2020, un volum al primelor brute subscrise de 2,3 miliarde lei (478 milioane euro), cu 17% mai mare decat in 2019, si un volum de plata al despagubirilor de 1,4 miliarde lei (290 milioane euro) cu 19% peste nivelul anului anterior.

La sfarsitul lunii decembrie 2020, portofoliul CITY Insurance era alcatuit din 3.246.562 polite de asigurare. Acesta include polite pentru 191.481 locuinte, 207.335 persoane asigurate pentru riscul de accidente, 2.724.372 de autovehicule.

Daca va fi declarat in instanta, falimentul CITY Insurance va deveni cel mai mare faliment din industria de asigurari.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
TIMELINE: Istoria CITY Insurance in 23 de ani de activitate

2.931 accesari