1asig.ro
1asig.ro

Probabilitatea achizitionarii de asigurari cyber, pe fondul pandemiei COVID-19, mai mare in randul companiilor mici si mijlocii

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorii care si-au propus sa creasca interesul companiilor pentru asigurarile cibernetice, in conditiile in care, pe fondul pandemiei COVID-19, au fost inregistrate tot mai multe incidente cibernetice, ar trebui sa se concentreze asupra intreprinderilor mici si mijlocii, sustine GlobalData.

PROMO


Studiul "2020 UK SME Insurance Survey", realizat de GlobalData, a constatat ca 33% dintre IMM-uri au declarat ca probabilitatea achizitionarii unei asigurari cibernetice "a crescut" sau "a crescut semnificativ" de la inceputul pandemiei COVID-19. Asta inseamna ca, in momentul de fata, o treime dintre companiile mici si mijlocii reprezinta o tinta perfecta pentru asiguratori si brokeri.

Totodata, mai spune GlobalData, marea majoritate a comerciantilor unici (89%) arata ca probabilitatea lor de a achizitiona asigurari cibernetice nu s-a schimbat, iar acest lucru inseamna ca aceste companii nu ar trebui sa reprezinta o tinta pentru asiguratori si brokeri.

"Desi cele mai multe intreprinderi mici si mijlocii au ramas neutre sau manifesta o probabilitate mai mica sau mai mare de a achizitiona o asigurare cibernetica, chiar si o mica crestere poate ajuta asiguratorii sa extinda rata de penetrare a produselor de asigurare. Infractorii cauta sa profite de pe urma angajatilor care lucreaza de acasa - atacurile tip phishing inregistrand deja o crestere semnificativa -, lansand atacuri in jurul temerilor provocate de pandemie, COVID-19 fiind cel mai des folosit in e-mail-urile care contin amenintari de tip phishing. Angajatii care nu lucreaza de la birou sau care sunt departe de colegii lor sunt mai putin capabili sa verifice validitatea unui astfel de e-mail", precizeaza Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.

"Studiul GlobalData ilustreaza faptul ca acest lucru a fost preluat de un numar important de intreprinderi mici si mijlocii si, prin urmare, probabilitatea achizitionarii unei asigurari cibernetice este mare in randul multor intreprinderi, ceea ce ar trebui sa incurajeze asiguratorii sa conceapa si sa promoveze asigurari cibernetice", mai subliniaza reprezentantul GlobalData.

395 accesari
Sondaj

Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

- Va creste cu peste 10%
- Va creste cu 6-10%
- Va creste cu 1-5%
- Va stagna
- Va scadea


PROMO