1asig.ro
1asig.ro

Principalele atuuri ale unui broker: Adaptabilitarea si asimilarea foarte rapida a schimbarilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Brokerii joaca un rol important in consilierea clientilor si detin o pondere importanta in piata de asigurari. "Brokerii au o mare putere de adaptare si asimileaza foarte repede schimbarile", a declarat Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker de Asigurare, intrebat de Publicatiile XPRIMM care sunt atuurile unui broker.

PROMO


"Simtim o oarecare presiune a schimbarilor, dar stim ca, acum, conteaza foarte mult sa avem reactii rapide in ceea ce priveste transformarea modului de lucru si dezvoltarea de noi capabilitati cu ajutorul tehnologiei. Suntem creativi si venim cu solutii inovatoare, noua legislatie permitandu-ne acum sa fim si creatori de produse, sa transformam ideile in produse de care clientii nostri au nevoie", a adaugat el, precizand ca SAFETY Broker a fost autorizat de catre ASF ca si creator de produse.

"Un alt mare avantaj este acela ca, prin intermediul nostru, al brokerilor, clientii au acces la consultanta oferita de specialisti si le dam acces acestora la toate produsele de asigurare aflate in piata - pentru unele dintre ele, chiar sub forma unor comparatoare", a completat Viorel VASILE.

Cum anticipati evolutia rezultatelor financiare ale companiei la finalul acestui an comparativ cu anul precedent?

"Speram sa incheiem anul 2020 cu o scadere de maximum 10% fata de 2019, cel mai bun an din istoria companiei, din punct de vedere al veniturilor. Orice rezultat peste aceste cifre poate fi considerat o performanta remarcabila si se datoreaza echipei de profesionisti care activeaza atat in sediul central, dar, in special, celor 8 directori zonali, care sunt permanent conectati la realitatile pietelor locale", a precizat Viorel VASILE.

Compania de brokeraj in asigurari SAFETY Broker a intermediat in anul 2019 prime de asigurare in valoare de 112 milioane de euro, cu 10% mai mult decat in 2018.

SAFETY Broker a implinit, luna aceasta, 15 ani de activitate pe piata locala.

Interviul cu Viorel VASILE il puteti citi AICI, fiind publicat initial in Revista PRIMM Asigurari & Pensii (click pentru vizualizare) din luna mai 2020.

In anul 2019, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 65,60% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare, in crestere fata de perioada similara a anului 2018 cand era de 62,90%, conform raportului ASF.

Valoarea primelor intermediate/distribuite de brokeri a crescut cu 12,90% in 2019, de la 6,38 miliarde de lei la 7,2 miliarde de lei. Anul trecut a crescut atat volumul de prime intermediate pentru activitatea de asigurari generale (cu 13,35%), cat si pentru segmentul asigurarilor de viata (cu 1,23%).

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Performantele anului 2019: Clasamentele judetene si regionale ale brokerilor!

1.085 accesari