1asig.ro
1asig.ro
Presedintele EIOPA: Industria de ...

Presedintele EIOPA: Industria de asigurari a facut fata cu succes acestei situatii fara precedent, create de COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Gabriel BERNARDINO, Presedintele EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, a atras atentia ca ar fi gresit sa se modifice retroactiv politele de asigurari pentru a acoperi pandemia pe politele de business interruption.

PROMO


Guvernele nationale au introdus proceduri de izolare si carantina (lockdown) pentru combaterea pandemiei coronavirusului, fortand companiile sa isi inchida activitatile.

Gabriel BERNARDINO, Presedintele EIOPA, a declarat: "A fost imposibil pentru asiguratori sa controleze riscuri precum intreruperea afacerii, care nu se datoreaza unor riscuri ca inundatiile sau incendiile", a spus el, citat de Reuters.

"Daca dorim cu adevarat sa imbunatatim rezilienta societatile noastre impotriva unor situatii, precum aceasta pandemie, este evident ca trebuie sa existe si mecanisme care sa o acopere", a spus Gabriel BERNARDINO la Reuters. "Sincer, cred ca este posibil doar prin combinarea elementelor publice si private", a adaugat el.

Marea Britanie, Franta si Statele Unite analizeaza deja rolul pe care statul l-ar putea avea in acoperirea pandemiei in viitor.

Presedintele EIOPA a precizat ca, per total, industria de asigurari a facut fata cu succes acestei situatii fara precedent, creata de raspandirea noului coronavirus. "Criza a fost, de asemenea, primul mare test al normelor UE in materie de asigurari - Solvency II, care sunt revizuite in acest an, sporind sperantele in randul asiguratorilor de a se redimensiona intr-o anumita masura", a adaugat el, precizand ca EIOPA va trimite recomandarile sale privind modificarile catre Comisia Europeana pana la sfarsitul anului.

Si in Romania, jucatorii din industria asigurarilor s-au mobilizat intr-un timp record in aceasta perioada si au luat mai multe masuri pentru protectia angajatilor si a consumatorilor, dar si pentru continuarea activitatii in conditii cat mai normale. Mai multe detalii despre aceste masuri gasiti in stirile publicate in rubrica #StamAcasa dar continuam.

1.027 accesari