1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Presedintele ASF va fi numit pe 17 ...

Presedintele ASF va fi numit pe 17 iunie

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF urmeaza sa fie numit pe 17 iunie a.c., cand Plenul Parlamentului se va reuni pentru a se pronunta asupra numirilor, au decis, marti, Birourile permanente reunite.

Astfel, pe 17 iunie, Plenul Parlamentului se va reuni pentru a se pronunta asupra numirilor in mai multe posturi din ASF, CNCD, ANRE, Consiliul Legislativ si Curtea de Conturi - institutii subordonate forului legislativ.

Propunerile de candidati pentru aceste posturi vor fi facute pana pe 4 iunie, iar comisiile de specialitate au termen pentru avize pana in 16 iunie.

Printre numele vehiculate pentru functia de Presedinte al ASF ii intalnim pe Daniel Catalin ZAMFIR si pe Nicu MARCU.

Recent, PRBAR, alaturi de 7 asociatii de protectia consumatorilor si ale transportatorilor, au sustinut, prin intermediul unei scrisori deschise transmise Parlamentului, candidatura lui Daniel ZAMFIR pentru pozitia de Presedinte ASF.

De la plecarea lui Leonardo BADEA la BNR, interimatul la sefia ASF este asigurat de Doina DASCALU, Prim-vicepresedinte al Autoritatii. Noul Presedinte va fi numit pentru restul de mandat pana in noiembrie 2023.