1asig.ro
1asig.ro
Presedintele ASF a participat la ...

Presedintele ASF a participat la ceremonia de admitere la tranzactionare a titlurilor de stat emise in cadrul programului FIDELIS

5 min. / 1.540 cuvinte
Nicu MARCU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF, a participat, joi, la sediul Bursei de Valori Bucuresti - BVB, la ceremonia oficiala de admitere la tranzactionare a titlurilor de stat pentru populatie, emise in cadrul programului FIDELIS.

PROMO


"Increderea populatiei in acest tip de instrumente financiare este in crestere, avand in vedere faptul ca nivelul subscrierilor aproape s-a triplat fata de emisiunea anterioara, ceea ce reprezinta un lucru foarte bun", a declarat Nicu MARCU.

Domnia sa a subliniat faptul ca astfel de demersuri contribuie la dezvoltarea pietei de capital din Romania, obiectiv important si pentru Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Avem cu Ministerul Finantelor Publice un proiect comun, care va debuta in toamna, finantat de Uniunea Europeana, prin care, cu asistenta acordata cu OECD, vom realiza "Strategia nationala a pietei de capital". Parteneri ne vor fi actorii din piata de capital, pe care ne dorim sa o consolidam si mai mult in urma acestui proces", a mai declarat Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Presedintele a precizat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara va fi un partener al Bursei si ca va sprijini intarirea pozitiei de piata emergenta, pe care piata de capital din Romania a obtinut-o de curand.

"In mandatul meu mi-am propus sa fiu un partener desavarsit al institutiilor statului, atat in relatia cu Ministerul de Finante, cat si cu celelalte institutii din piata de capital. Vreau sa dau garantia Ministerului de Finante si conducerii Bursei ca ii vom sprijini de fiecare data cand ne vor cere ajutorul", a declarat domnul Nicu Marcu.

Populatia a subscris in perioada 15 iulie - 7 august titluri de stat Fidelis in lei si valuta in valoare echivalenta a peste 2 miliarde lei, cea mai mare suma atrasa prin programul Fidelis.

390 accesari