1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Premiera pe piata agricola din ...

Premiera pe piata agricola din Romania: Agra Asigurari a lansat prima platforma dedicata brokerilor de asigurare pentru emiterea politelor agricole

Agra Asigurari, compania care a introdus digitalizarea in sectorul asigurarilor agricole, anunta lansarea pe piata din Romania a platformei dedicate brokerilor pentru emiterea politelor agricole. Programul contribuie la eficientizarea procesului de emitere a politelor de asigurare, asigurand o gestiune eficienta a clientilor si un proces de lucru care elimina 100% documentele in format fizic.

Odata cu lansarea noului serviciu, compania continua implementarea planurilor de digitalizare in sectorul asigurarilor agricole, adaptandu-se nevoii crescute a brokerilor de a avea acces la o platforma digitala, cu functii intuitive, care sa sustina integral procesul de vanzare, precum si posibilitatea de a emite oferte si in varianta offline.

"Dupa digitalizarea procesului de evaluare a daunelor dorim sa continuam procesul de digitalizare al sucursalei Agra Asigurari Romania si pe partea de vanzari, oferind partenerilor nostri prin intermediul programului de calcul un acces transparent la politele de asigurare agricole", explica Horia-Adrian LUPU, Director General Agra Asigurari.

Principalul avantaj al implementarii unui sistem digital pentru brokeri este accesul rapid la o oferta de asigurare si la arhiva de documente. Astfel, brokerii au acces la un tablou de bord personalizat care se actualizeaza in timp real. Aici pot vedea toate ofertele emise, numarul clientilor activi, politele aflate in gestiune precum si daunele avizate si deconturile de dauna.

"Pentru noi, zona de educatie este un pilon important si un factor decisiv pentru performanta. La fel ca in cazul evaluatorilor de dauna, carora le oferim sesiuni teoretice si practice de scolarizare atunci cand se alatura echipei noastre, vom organiza periodic si partenerilor nostri

din vanzari traininguri dedicate pentru utilizarea noului program. In acest sens, punem la dispozitia brokerilor interesati sa faca tranzitia spre un sistem digital un program de scolarizare prin care acestia pot sa exerseze si sa dobandeasca toate cunostintele necesare inainte de inrolarea propriu-zisa in cadrul platformei", declara Iulia PARAPIANU, Director Adjunct Agra Asigurari.

Totodata, prin intermediul platformei, un broker poate emite mai multe oferte comerciale unui client, urmand ca acesta sa o aleaga oferta care corespunde cel mai bine nevoilor sale. Ulterior, brokerul ii trimite prin portal pe e-mail oferta finala si acesta poate semna digital contractul si conditiile de asigurare. Dupa ce documentele sunt semnate de catre client, oferta este trimisa automat in baza de date Agra Asigurari si catre managerii regionali spre aprobare. Dupa aprobarea interna, polita se emite si este vizibila atat de broker cat si de client, daca acesta este inregistrat in portal.

Nu in ultimul rand, programul este sincronizat cu baza de date Agra Sat, un serviciu gratuit ce le ofera fermierilor clienti imagini din satelit cu privire la evolutia culturilor pe parcelele asigurate.