1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Premiera editoriala la Iasi

Prima carte de specialitate in domeniul asigurarilor private de sanatate a fost lansata in mediul universitar din Iasi, astazi, 22 iunie, cu ocazia seriei de manifestari organizate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, in acest acest municipiu.

Denumita "Asigurarile de sanatate intre statul paternalist si responsabilitatea individuala", lucrarea il are ca autor pe Conf. Univ. Dr. Dan CONSTANTINESCU, Membru in Consiliul CSA.
"Aparut sub auspicii generoase, volumul de fata il obliga pe autor sa continue cercetarile in domeniu, multumind anticipat tuturor acelora care doresc sa contribuie la imbunatatirea lucrarii in cauza", a declarat, cu aceasta ocazie, Dan CONSTANTINESCU.

In Iasi este unul dintre centrele universitare de traditie ale tarii, infiintat inca din anul 1860.
Segmentul asigurarilor private de sanatate a inregistrat, in anul 2006, o crestere reala de 68,22%, pana la 46,2 mil. lei, reprezentand cea mai spectaculoasa evolutie la nivelul intregii piete a asigurarilor din Romania. Totusi, din totalul subscrierilor realizate in anul 2006, piata asigurarilor de sanatate detine o pondere de doar 0,81% (cu 0,19 procente mai mult decat in 2005).

In primul trimestru al anului in curs, clasa asigurarilor de sanatate a consemnat subscrieri de 11,33 mil. lei, in crestere cu 20,13% fata de perioada similara a anului 2006.