1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Praga: UNSAR sprijina pe deplin eforturile Insurance Europe de a reduce deficitul de protectie

"Dimensiunea deficitului de protectie este uriasa. Avand in vedere schimbarile climatice, intrebarea este daca acest deficit poate fi redus si, daca da, cum. Avem nevoie de o actiune concertat din partea tuturor stakeholderilor", a declarat astazi, la Praga, Andreas BRANDSTETTER, Presedintele Insurance Europe, in cadrul conferintei anuale a federatiei europene a asiguratorilor.

"Cheia este, in primul rand, atenuarea schimbarilor climatice, iar comunitatea de asigurari contribuie deja in mare masura la acest lucru. Cu toate acestea, doar reducerea emisiilor nu va fi suficienta. Ni se reaminteste in fiecare zi - fie ca este vorba de valuri de caldura, incendii de padure sau inundatii fara precedent - ca schimbarile climatice sunt deja in curs de desfasurare", a adaugat el.

Comentand problemele ridicate de Andreas BRANDSTETTER la inceputul Conferintei anuale a Insurance Europe, Adrian MARIN, Presedintele UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a declarat: "Asiguratorii au un rol important in a face orasele si vietile noastre mai reziliente si mai durabile. Dar numai prin eliminarea deficitului de protectie putem contribui la o mai buna preventie si atenua riscurile in beneficiul consumatorilor si al societatii deopotriva. UNSAR, membru cu drepturi depline al Insurance Europe din 2006, sprijina aceste obiective prin campanii cheie de educatie financiara, in timp ce companiile membre fac pasi importanti in dezvoltarea unei noi generatii de produse de asigurare, potrivite pentru o lume mai sustenabila".

UNSAR este reprezentata la cea de-a 12-a Conferinta Internationala Insurance Europe de Adrian Marin, Presedinte si Alexandru CIUNCAN, Director General. Publicatiile XPRIMM sustin conferinta in calitate de Partener Media fiind reprezentate de Daniela GHETU, Director Editorial.