1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Posta Romana isi reinoieste parcul auto cu 15 autoutilitare electrice

Compania Nationala Posta Romana a inceput implementarea Pactului Verde European prin achizitia a 15 autoutilitare electrice destinate postei de curierat rapid Prioripost, contribuind in acest fel la reducerea emisiilor de carbon din Capitala si la diminuarea impactului asupra mediului.

In strategia Comisiei Europene referitoare la Pactul Verde European (Green Deal) se pune accent pe utilizarea eficienta a resurselor si trecerea catre o economie circulara, mai curata. Avand in vedere ca activitatea de curierat este a treia sursa de poluare in Bucuresti, Posta Romana a decis achizitionarea unui lot de autoutilitare electrice, fiind printre primele companii de stat care investeste in transportul ecologic.

"Cele 15 autoutilitare electrice au fost achizitionate de la Renault Commercial Roumanie SRL, companie care a castigat licitatia initiata de Posta Romana. Vehiculele, modelul Renault Kangoo ZE, in versiunea cu 2 locuri si echipare Confort ZE 33, vor fi utilizate de catre Sucursala Servicii Express, in Bucuresti, si vor inlocui, partial, masinile cu o vechime mai mare de 10 ani, cu un grad de uzura avansata. Odata cu autovehiculele, s-au achizitionat si 8 statii de reincarcare a cate doua prize de cate 22 kw, ce au fost montate la sediul companiei, situat pe Calea Giulesti nr. 6-8, in Bucuresti", se precizeaza in comunicatul transmis.

Valoarea totala a contractului este de 2,27 milioane lei si reprezinta atat contravaloarea autoutilitarelor si a statiilor de incarcare necesare, cat si a serviciilor de asigurare CASCO si RCA aferente acestora, pentru o perioada de un an de zile.

Achizitia s-a efectuat prin "Programul national privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024". Astfel, prin casarea a 15 autovehicule cu vechime mai mare de 10 ani, compania a obtinut 772.500 lei (valoarea totala a tichetelor Rabla Clasic si Rabla Plus), suma utilizata pentru plata partiala a autovehiculelor.

"Strategia Comisiei Europene referitoare la Pactul Verde European pune accent asupra companiilor cu grad ridicat al amprentei de carbon, ceea ce influenteaza politicile de dezvoltare, inclusiv politicile Postei Romane. Autoutilitarele electrice achizitionate vor contribui la reducerea emisiilor de noxe pentru activitatea de curierat postal care se desfasoara cu intensitate in aglomerarile urbane. Participand la diminuarea efectului de sera din atmosfera, suntem parte din viata oamenilor, asa cum spune si sloganul companiei", a declarat Horia GRIGORESCU, Directorul General al Postei Romane.

In plus, conducerea companiei analizeaza posibilitatea ca statiile de incarcare sa poata fi folosite si de catre alte personele fizice sau juridice, detinatoare de masini electrice, in baza unui abonament lunar.