1asig.ro
1asig.ro

Portugal Travel Insurance a lansat o asigurare de calatorie COVID-19, accesibila tuturor celor care vor sa viziteze Portugalia

5 min. / 1.540 cuvinte
Portugal Travel Insurance a lansat o asigurare de calatorie care acopera riscul COVID-19, accesibila celor care vor sa viziteze Portugalia, in aceasta perioada. "Calatoreste in Portugalia cu linistea pe care ti-o ofera o asigurare de calatorie completa si actualizata la noua realitate a pandemiei provocate de COVID-19", e mesajul transmis de companie.

PROMO


Celina TAVARES, Director, Visit Portugal, sustine ca acest plan de asigurare a fost conceput dupa ce o analiza a pietei a identificat faptul ca, pe fondul pandemiei, turistii vor avea noi nevoi, dar si noi cerinte. "Ne adaptam cu totii la "noua normalitate", iar pentru turisti e esential, in acest moment, sa aiba garantia unei calatorii linistite. Astfel, aceasta asigurare ofera o acoperire speciala pentru un eveniment derivat din COVID-19 si are scopul de a garanta mai multa liniste sufleteasca celor care si-au programat o calatorie in Portugalia", spune Celina TAVARES.

Ce ofera aceasta asigurare

Turistii care incheie o astfel de asigurare pot solicita acces nelimitat la sfaturi medicale, consultatii online, informatii despre spitale, dar si asistenta in eventualitatea in care bagajele le sunt furate in Portugalia. De asemenea, turistii pot beneficia, la nevoie, de prezenta unui doctor la hotel sau in statiunea in care sunt cazati, precum si de expedierea urgenta a medicamentelor in cazul in care acest lucru este necesar.

Cheltuielile medicale, chirurgicale, farmaceutice si cele de spitalizare in Portugalia sunt si ele acoperite cu aceasta polita de asigurare, precum si orice alte cazuri de spitalizare pentru care se asigura transport si cazare. Ingrijirea copiilor, un bilet de intoarcere in caz de boala sau accident si prelungirea perioadei de cazare la hotel sunt alte acoperiri care se regasesc in aceasta polita.

Ce nu este acoperit

Asigurarea vine la pachet, dupa cum era de asteptat, si cu excluderi, nu doar cu acoperiri. Astfel, printre excluderi, se regasesc urmatoarele:
  • Actiuni intreprinse de persoana asigurata atunci cand aceasta se afla sub influenta alcoolului (0,5 g/l), a consumat substante narcotice care nu sunt prevazute intr-o reteta eliberata de medic sau cand nu este capabila sa detina controlul asupra actiunilor pe care le intreprinde;
  • Accidente generate de atacuri de "nebunie si epilepsie";
  • Vatamari existente inaintea inceperii calatoriei;
  • Situatii generate de dezastre naturale (cicloane, furtuni, cenusa vulcanica, cutremur, tsunami si alte fenomene similare ca efect);
  • Alte epidemii si pandemii, in afara de COVID-19.
Cat costa o astfel de asigurare

Prima de asigurare este calculata per turist si variaza in functie de durata calatoriei. Acoperirea e valabila in Portugalia continentala, precum si in Arhipelagul Madeira si Arhipelagul Azore. Astfel:
  • O calatorie de pana la 10 zile: 37,20 euro/persoana;
  • 10 - 15 zile: 43,20 euro/persoana;
  • 16 - 30 zile: 48,20 euro/persoana;
  • 30 - 60 zile: 65,20 euro/persoana.
329 accesari