1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Polonia: Pandemia COVID-19 a crescut cererea de asigurari de viata si de sanatate, precum si pentru telemedicina si asigurari de calatorie

Pandemia COVID-19 a generat o crestere cu peste o jumatate de milion a numarului de asigurari de viata individuale si dobanzi mai mici pentru contractele de grup, informeaza xprimm.com, citand Gazeta Ubezpieczeniowa, care analizeaza datele autoritatii de supraveghere financiara din Polonia.

Potrivit Dziennik Gazeta Prawna, la sfarsitul lui septembrie 2021, existau aproximativ 9,6 milioane de polite de viata individuale active (comparativ cu 9,08 milioane in aceeasi perioada a anului 2020). Primele brute subscrise pe acest segment au atins 4.111 milioane PLN (comparativ cu 3.323 milioane PLN in anul 2020). Au existat, de asemenea, 578.000 de contracte de grup, care au generat, per total, PBS in valoare de 2.654 milioane PLN (vs. 2.593 milioane PLN in 2020). Totodata, numarul de polite individuale active in segmentul de asigurari de sanatate a crescut cu 40%, ajungand la aproximativ 2,3 milioane.

Konrad ZAKRZEWSKI - Managing Director, UNIQA -, considera ca tendinta de crestere a constientizarii in randul clientilor in materie de asigurari se va mentine nu numai in timpul pandemiei COVID-19, ci si dupa ce aceasta se va incheia. Jolanta KARNY - President, AVIVA Polska -, a remarcat o imbunatatire clara a atitudinii sociale fata de nevoia de asigurare de viata si sanatate. Jan Grzegorz PRADZYNSKI - President, Polish Chamber of Insurance -, subliniaza ca mortalitatea crescuta in timpul pandemiei a dus la plati mai mari in cadrul politelor individuale de viata. Cresterea acestora, deosebit de puternica in prima jumatate a anului 2021, a fost de 26,5%. Expertii remarca, de asemenea, o crestere vizibila a cererii de consultatii la distanta.

Pandemia COVID-19 i-a determinat pe polonezi sa cumpere asigurari inainte de a calatori in strainatate. "In ultimul an, am observat renasterea asigurarilor de calatorie. Dupa un 2020 sever si prima jumatate a anului 2021, urmatoarele luni au fost exceptionale. In acest sens, volumul calatoriilor efectuate de turistii polonezi in strainatate a depasit chiar si nivelurile inregistrate in 2019", a declarat Tomasz FRACZEK - President, Mondial Assistance.

Nu in ultimul rand, expertii Mondial Assistance prevad ca un efect pe termen lung al pandemiei COVID-19 ii va convinge pe polonezi sa utilizeze telemedicina. "In timpul pandemiei, am inregistrat un interes record pentru astfel de servicii din partea clientilor din Polonia. In primul an al pandemiei, am inregistrat cu 35% mai multe consultatii de la distanta decat in anul precedent, desi turismul aproape a inghetat... In 2021, volumul de consultatii de la distanta a fost cu aproximativ 24% mai mare decat in 2020", explica Tomasz FRACZEK. Acesta se asteapta ca interesul pentru aceasta forma de asistenta medicala sa se mentina si dupa incheierea pandemiei, intrucat reprezinta o solutie convenabila atat pentru pacienti, cat si pentru medici.

* ~1 EUR = 4,58 PLN