1asig.ro
1asig.ro

Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere

5 min. / 1.540 cuvinte
PZU a anuntat lansarea unui nou produs care va acoperi daunele provocate de detinatorii unei asigurari de raspundere civila auto chiar si atunci cand acestia conduc un dispozitiv dedicat transportului personal, informeaza xprimm.com. Pe scurt, UTO.

PROMO


UTO include biciclete, scutere si segway-uri, care sunt din ce in ce mai populare in Polonia.

Tot mai multi polonezi aleg bicicleta sau scuterul ca mijloc de transport, ceea ce inseamna, din pacate, si un numar tot mai mare de accidente in care sunt implicate astfel de mijloace de transport. Acesta este si motivul pentru care cel mai mare asigurator polonez a decis sa le ofere clientilor o protectie suplimentara. Astfel, PZU va acoperi daunele materiale si personale cauzate de cei care detin o asigurare de raspundere civila auto, ca urmare a utilizarii bicicletei si a altor mijloace de transport personal (UTO).

Tomasz PIEKARSKI - Motor Insurance Director, PZU -, a declarat: "Observam, de ceva vreme, o schimbare in comportamentul polonezilor. Acest lucru este valabil mai ales in orasele mari. Pandemia doar a accelerat acest proces. Blocajele de trafic pe traseele pentru biciclete sunt normale. Ne bucuram ca folosim biciclete si scutere, dar cu greu cineva isi aminteste sa se protejeze in caz de daune in timpul unei calatorii. Extindem, in cazul asigurarii de raspundere civila auto, protectia si la incidentele cauzate in timpul conducerii UTO."

OC UTO opereaza in intreaga Polonie. Asigurarea acopera proprietarul si coproprietarul vehiculului pentru care s-a incheiat un acord de raspundere civila, precum si locatarul si imprumutatul. Suma asigurata este de 5.000 PLN/accident, indiferent de numarul de victime.

Tomasz PIEKARSKI a adaugat: "Introducand aceasta asigurare de raspundere civila UTO, oferim protectie suplimentara pentru milioane de clienti PZU. Astfel, le oferim clientilor nostri pace si siguranta, indiferent de situatia in care se afla."

In prezent, se lucreaza la amendamentele la legea care sa reglementeze statutul juridic al UTO. Dupa intrarea in vigoare a legii, scuterele electrice vor fi tratate ca vehicule.

340 accesari