1asig.ro
1asig.ro

Politistii rutieri au retinut 1.700 de permise de conducere, in weekend

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii rutieri au desfasurat, weekendul trecut, activitati pentru cresterea sigurantei in trafic, fiind retinute, la nivel national, 1.700 de permise de conducere si retrase 416 de certificate de inmatriculare.

Astfel, duminica, 1 martie a.c., in urma interventiilor efectuate pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, politistii au aplicat peste 10.000 de sanctiuni celor care au incalcat prevederile legale si au retinut 891 de permise soferilor care au pus in pericol siguranta traficului rutier.

In aceasta zi, peste 8.600 de politisti au actionat pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, fiind constatate 767 de infractiuni. Au fost organizate 216 actiuni, iar politistii au intervenit la 2.847 de sesizari ale cetatenilor, 2.363 dintre acestea fiind prin 112.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 10.358 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 4 mil. de lei si au confiscat bunuri de peste 7.000 de lei.

In trafic, politistii rutieri au constatat 164 de infractiuni la regimul circulatiei. Pentru incalcarile legislatiei rutiere, soferilor le-au fost retinute 891 de permise de conducere si retrase 187 de certificate de inmatriculare.

Iar sambata, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, astfel, au constatat 152 infractiuni la regimul rutier, au fost retinute 809 permise de conducere si au fost retrase 229 de certificate de inmatriculare.

La data de 29 februarie a.c., politistii au organizat 220 de actiuni punctuale si au intervenit la 2.720 de evenimente, 2.238 fiind sesizate prin 112. In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 745 de infractiuni, 162 de persoane fiind depistate in flagrant delict.

Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 10.809 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 4 mil. de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de aproape 10 mil. de lei.

Siguranta rutiera, o prioritate!

Romania are cea mai mare rata a accidentelor rutiere fatale din UE. Astfel, conform Comisiei Europene, Romania a ocupat prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2018, cu 96 de morti la un milion de locuitori (de la 99 de morti in 2017), aproape dublu fata de media UE care a fost de 49 de decese la un milion de locuitori.

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor a lansat in 2019 a IV-a editie a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! care si-a propus sa aduca in prim plan pericolele oboselii la volan, alaturi de sfaturile obisnuite de siguranta rutiera.

Ca parte a acestui demers, in luna martie a.c., se desfasoara campania "Cu stil, in trafic", care lupta impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

1.096 accesari