1asig.ro
1asig.ro

Politistii au verificat autovehiculele inmatriculate in alte state

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproape 3.000 de autovehicule inmatriculate in alte state, care circula in Romania, au fost verificate de politisti, in 2 zile. Pentru neregulile constatate cu privire la aceste autoturisme, politistii au aplicat aproape 800 de sanctiuni contraventionale, au ridicat 41 de permise de conducere si 37 de certificate de inmatriculare, a transmis Politia Romana.

PROMO


In perioada 18 - 20 octombrie 2019, sub coordonarea Directiei Rutiere, are loc la nivel national o actiune de verificare a modului in care proprietarii autoturismelor inmatriculate in alte state respecta legislatia privind circulatia pe drumurile publice din Romania.

Aproape 1.600 de politisti rutieri au actionat in trafic, zilnic, in primele 2 zile ale actiunii, fiind verificate aproape 19.500 de autovehicule, dintre care 2.898 inmatriculate in alte state.

De asemenea, in urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 10.193 de sanctiuni contraventionale, din care 9.699 pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice. Din totalul acestora, 776 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Totodata, au fost retinute 819 permise de conducere, 41 apartinand conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Tot in cadrul actiunii, au fost retinute 327 de certificate de inmatriculare, 37 dintre acestea apartinand conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state. Dintre certificatele de inmatriculare retinute conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state, 14 au fost retinute pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 18 pentru lipsa asigurarii raspunderii civile auto.

De asemenea, politistii au constatat 155 de infractiuni, 15 dintre acestea fiind savarsite de conducatorii autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

Printre masurile de preventie pe care le desfasoara Politia Romana se numara sustinerea si desfasurarea mai multor campanii de educatie si preventie rutiera. De asemenea, Politia Romana sustine, inca de la lansarea proiectului in 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Anul acesta, proiectul, initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, a ajuns la cea de-a IV-a editie.

911 accesari