1asig.ro
1asig.ro
Politistii au sanctionat, in ...

Politistii au sanctionat, in weekend, aproape 250 de soferi care au depasit viteza legala pe autostrazi

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproape 250 de soferi care au depasit viteza legala pe autostrazi au fost depistati de politistii rutieri, in acest week-end. Acestia au fost sanctionati contraventional si, celor care au depasit cu mai mult de 50 km/h viteza legala, le-au fost retinute permisele de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, informeaza Politia Romana.

PROMO


In perioada 12-13 septembrie 2020, politisti rutieri au actionat pe autostrazi pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului.

Pe parcursul celor doua zile, politistii Brigazii Autostrazi au depistat 248 de soferi care au depasit limita legala de viteza, iar in 74 de cazuri au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

De asemenea, politistii au depistat 5 persoane care nu foloseau centura de siguranta, 2 autoturisme care prezentau defectiuni tehnice, iar cate o sanctiune a fost aplicata pentru oprire neregulamentara pe banda de urgenta, folosirea incorecta a luminilor si lipsa sistemului de retentie pentru copii.

Totodata, pentru neregulile constatate in trafic, politistii care actioneaza pe autostrazi au retinut 2 certificate de inmatriculare.

Politia Romana reaminteste ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!.

Cea de-a V-a editie a acesteia s-a lansat in luna iulie a.c.. Tema principala a campaniei din 2020 este Fenomenul "Road rage": cat de periculoasa este agresivitatea la volan, precum si cat de periculoase pot fi comportamentele care deriva din aceasta (ex: depasirea vitezei, bruscarea manevrelor, neatentia generata de starea emotionala puternic negativa etc.).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook / Politia Romana


159 accesari