1asig.ro
1asig.ro

Politistii au retinut peste 5.600 de permise de conducere intr-o saptamana

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii rutieri au actionat, in perioada 28 aprilie - 9 mai 2021, la nivel national, pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicate autovehicule inmatriculate in alte state. Ei au retinut peste 5.600 de permise de conducere.

PROMO


Sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, politistii au actionat la nivel national pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, in special pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicate autoturisme inmatriculate in alte state.

Zilnic, peste 700 de politisti rutieri au actionat in strada, fiind verificate 80.852 de autovehicule, dintre care 9.366 erau inmatriculate in alte state.

Pentru neregulile constate, politistii au aplicat 47.937 de sanctiuni contraventionale, 41.113 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislatiei rutiere. Din totalul acestora, 2.406 sanctiuni contraventionale au fost aplicate conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Totodata, au fost retinute 5.631 de permise de conducere, 293 apartinand conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state.

Tot in cadrul actiunii, au fost retinute 1.660 de certificate de inmatriculare, dintre care 137 eliberate de autoritati din alte state.

Dintre certificatele de inmatriculare retinute conducatorilor autovehiculelor inmatriculate in alte state, 72 au fost retinute pentru lipsa inspectiei tehnice periodice si 65 pentru lipsa asigurarii de raspundere civila auto.

De asemenea, au fost constatate 753 de infractiuni, pentru 34 dintre acestea fiind banuiti conducatorii autovehiculelor inmatriculate in alte state.

APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

901 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO