1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Politistii au iesit in trafic cu 302 aparate radar si au retinut, duminica, peste 700 de permise

Duminica, politistii au intervenit la 2.413 sesizari venite din partea cetatenilor, iar in urma activitatilor desfasurate in teren au constatat peste 700 de infractiuni, au aplicat aproximativ 10.000 de sanctiuni contraventionale si au retinut 716 permise de conducere.

La data de 19 ianuarie 2020, pentru siguranta cetatenilor, au actionat peste 8.000 de politisti, care au fost angrenati in 261 de actiuni pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii publice, anuntat Politia Romana.

Au fost organizate peste 4.000 de patrule si s-a actionat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 302 aparate radar. Politistii au intervenit la 2.413 evenimente, dintre care 1.913 sesizate prin 112.

In urma activitatilor, au fost constatate 739 de infractiuni, 192 de persoane fiind surprinse in flagrant delict.

Au fost depistate si 12 persoane urmarite national sau international, iar in cauzele instrumentate au fost dispuse 30 de masuri preventive.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 9.795 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 3.740.000 de lei si au confiscat bunuri in valoare de aproximativ 17.000 de lei.

In cadrul activitatilor desfasurate de politistii rutieri, au fost constatate 177 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Totodata, au fost retinute 716 permise de conducere si au fost retrase 194 de certificate de inmatriculare.

Politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Accidentele auto se numara printre principalele cauze de ingrijorare ale romanilor, conform Barometrului UNSAR - IRES.

Romania are cea mai mare rata a accidentelor rutiere fatale din UE. Astfel, conform Comisiei Europene, Romania a ocupat prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2018, cu 96 de morti la un milion de locuitori (de la 99 de morti in 2017), aproape dublu fata de media UE care a fost de 49 de decese la un milion de locuitori.

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

Printre masurile de preventie pe care le desfasoara Politia Romana se numara sustinerea si desfasurarea mai multor campanii de educatie si preventie rutiera. De asemenea, Politia Romana sustine, inca de la lansarea proiectului in 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Anul acesta, proiectul, initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, a ajuns la cea de-a IV-a editie. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.