1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Politele RCA, verificate online. ...

Politele RCA, verificate online. Nu pleca la drum fara asigurare!

Este perioada vacantelor si calatorim mai mult cu masina in tara sau in strainatate. Asadar, asa cum suntem atenti sa nu ne lipseasca nimic din bagaj, trebuie sa ne asiguram ca avem valabila si polita RCA pentru masina cu care calatorim. Cum facem acest lucru?

Acest procedeu este unul foarte usor si rapid. Toate politele RCA pot fi verificate online in baza de date AIDA - Administrare Istoric Date Asigurari Auto (fosta baza de date CEDAM), gestionata de BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, iar pasii sunt urmatorii:

- intrati pe site-ul AIDA: https://www.aida.info.ro/
- accesati sectiunea Verificare polite RCA: https://www.aida.info.ro/polite-rca
- alegeti criteriul de cautare - dupa Serie de caroserie (serie VIN) sau Numar de inmatriculare
- introduceti datele selectate pentru masina pentru care doriti sa verificati polita RCA
- alegeti Data pentru care se face verificarea - poate fi din ziua respectiva sau puteti selecta alta data
- bifati ca sunteti de acord cu Politica de confidentialitate si casuta "Nu sunt robot"
- apasati butonul Cauta
- ulterior se deschide o casuta cu informatii privind valabilitatea politei RCA, pe ce perioada este in vigoare si la ce asigurator a fost incheiata.De asemenea, este recomandat ca pe langa polita obligatorie RCA, care acopera prejudiciile fata de terte persoane pagubite, sa detineti si o asigurare facultativa CASCO, care acopera despagubirile pentru avariile vehiculului asigurat (propriul vehicul sau vehiculul condus de dumneavoastra).

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in anul 2020 a atins valoarea de aproximativ 3,97 miliarde lei, in crestere cu 5% fata de anul anterior. In acelasi timp, valoarea totala a daunelor achitate de asiguratorii RCA a insumat peste 3,1 miliarde de lei.

Numarul de contracte RCA incheiate pana la 31 decembrie 2020 a fost de 6,32 milioane contracte, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Pe parcursul anului 2020, comparativ cu anul trecut, prima medie a inregistrat o diminuare cu aproximativ 2% - la 628 lei, in timp ce dauna medie a crescut cu 7% - la 9.005 lei. Mai multe detalii privind piata RCA si clasamentul jucatorilor gasiti AICI!