1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Politele EUROINS inceteaza pe 7 ...

Politele EUROINS inceteaza pe 7 decembrie 2023! Demersuri de urmat la FGA

Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA atrage atentia asupra faptului ca, in data de 7 decembrie 2023, politele de asigurare incheiate de Societatea EUROINS Asigurare Reasigurare SA inceteaza de drept, cu exceptia contractelor de asigurare incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii, polite care vor inceta la data de 5 Februarie 2024, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a politelor de asigurare incheiate de  Societatea EUROINS Asigurare Reasigurare SA, cu exceptia celor incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii) creditorii de asigurare se pot adresa  FGA cu o cerere de plata de restituire prima, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferentei de prima pentru perioada ramasa neacoperita.

In cazul politelor de asigurare pentru care a operat incetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, in sensul notificarii asiguratorului cu privire la incetarea respectivei polite de asigurare.

Cererile de plata de restituire prima - Anexa 9, pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro, situatie in care se va primi in mod automat numarul de inregistrare al cererii.

Instrumentarea dosarelor de dauna 

FGA va continua sa instrumenteze cereri de deschidere dosar dauna primite de la petenti ai Societatii EUROINS Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse pana la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Cererile de deschidere dosare daune se pot transmite prin intermediul uneia dintre optiunile puse la dispozitie:

Online: https://www.fgaromania.ro/formular-daune

Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti

Depunerea cererilor de plata privind acordarea despagubirilor

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurare ca pentru obtinerea despagubirilor / indemnizatiilor este necesara depunerea unei cereri de plata la Fond.

Cererile de plata insotite de documente justificative se pot formula incepand cu data retragerii autorizatiei de functionare a asiguratorului, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, sub sanctiunea decaderii din drept.

Cererile de plata / petitiile pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro  sau se transmit prin posta la adresa: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti.

Documentele in completare se transmit pe adresa de e-mail: completari.documente@fgaromania.ro

FGA a implementat un nou sistem informatic care asigura gestiunea proceselor/fluxurilor de lucru, a bazelor de date si instrumentarea mai rapida a cererilor/dosarelor, intr-un mediu securizat al informatiilor

Pentru a asigura un principiu de echitate in relatia cu toti creditorii de asigurare, inregistram si solutionam cererile de plata / restituire prima in ordinea primirii acestora la Fond, fara posibilitatea de a urgenta/prioritiza cererile, la solicitarea petentilor.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, pe 17 martie 2023, sa retraga autorizatia de functionare a societatii EUROINS Romaniaconstatand indiciile starii de insolventa a companiei.

Iar pe 9 iunie 2023, Tribunalul Bucuresti a dispus deschiderea procedurii falimentului EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. In acest context, potrivit legislatiei in vigoare, A.S.F. anunta ca politele de asigurare emise de EUROINS Romania mai sunt valabile 90 de zile incepand cu 9 iunie, respectiv pana la data de 8.09.2023, exceptand politele de garantii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile si se implineste la data de 7.11.2023.

Atat persoanele care au suferit daune acoperite de polite de asigurare emise de EUROINS Romania (atat daune provocate de terti asigurati RCA la societate, cat si daune acoperite de alte tipuri de asigurari), cat si clientii societatii, care solicita returnarea partiala a primei de asigurare, se adreseaza Fondului de Garantare a Asiguratilor - FGA.

Plata despagubirilor de la FGA se face in limita a 500.000 lei pentru o creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat de asiguratorul aflat in insolventa.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
UPDATE: Oficial - Valabilitatea asigurarilor EUROINS va fi prelungita cu 3 luni