1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Platile de taxe si impozite cu ...

Platile de taxe si impozite cu carduri Visa au crescut cu 45% in 2022

Platile totale de taxe si impozite efectuate cu cardurile Visa emise in Romania, la ghiseele institutiilor publice si online, au crescut cu 45% in 2022, pe masura ce tot mai multi romani au descoperit beneficiile platilor electronice, iar reteaua de acceptare s-a extins.

Trei din patru plati de taxe si impozite realizate cu carduri Visa au fost facute online. Totodata, valoarea platilor online a inregistrat cea mai ridicata rata de crestere, de peste 50% comparativ cu 2021. In ceea ce priveste valoarea medie a unei plati de taxe si impozite cu cardul Visa (cumulat online si POS), aceasta a fost de circa 300 de lei in 2022, in usoara crestere fata de anul anterior.

"Asa cum platesti cu cardul la magazinul online preferat, la fel de simplu e sa-ti platesti si taxele de oriunde si oricand, fara sa pierzi timp cu drumul la ghiseu. Tot mai multi contribuabili inteleg pe deplin avantajele platilor electronice: siguranta, confort, rapiditate, astfel ca in ultimii ani am asistat la o crestere spectaculoasa in special a platilor online. In acelasi timp, salutam angajamentul tot mai ferm al autoritatilor de a digitaliza relatia cu cetatenii. Ne asteptam ca roadele acestor eforturi sa devina tot mai evidente in timp, prin reducerea economiei subterane si cresterea veniturilor la bugetul de stat", a declarat Elena UNGUREANU, Country Manager Visa in Romania.

Taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la terminalele POS instalate in sediile institutiilor publice, online pe www.ghiseul.ro si pe platformele puse la dispozitie de unele administratii locale. Incepand cu 1 ianuarie 2023, toate institutiile publice care incaseaza impozite, taxe sau amenzi au obligatia sa accepte si plata cu cardul, potrivit asa-numitei legi cash-back.

Conform datelor publice disponibile pe www.ghiseul.ro, la data de 03.03.2023, numarul institutiilor inrolate pe platforma Ghiseul.ro era de peste 1.300, iar peste 1,6 milioane de utilizatori si-au activat contul pe platforma pana in prezent. Doar de la inceputul acestui an, pe Ghiseul.ro s-au efectuat peste 1 milion de tranzactii cu carduri, suma totala colectata fiind de peste 400 de milioane de lei.

Contribuabilii care isi achita taxele si impozitele locale inainte de 31 martie beneficiaza de o reducere de pana la 10% din valoarea obligatiilor fiscale, conform prevederilor din Codul Fiscal.