1asig.ro
1asig.ro

Pietele de top din industria globala de asigurari vor inregistra, anul acesta, o scadere economica de 4,5%

5 min. / 1.540 cuvinte
Cele mai importante 10 piete de asigurari la nivel global se asteapta ca, per ansamblu, Produsul Intern Brut sa scada cu 4,5% in 2020, comparativ cu 2019, pe fondul pandemiei COVID-19, arata cel mai recent raport realizat de catre Insurance Information Institute (III) - "Global Macro and Insurance Outlook: Q4 2020".

"Toate lucrurile fiind egale, o activitate economica mai mare determina o crestere mai mare a primelor, in vreme ce o activitate economica redusa incetineste cresterea primelor. Intrand in trimestrul 4, activitatea economica, exprimata ca o schimbare y-o-y a PIB-ului pentru cele mai mari 10 piete de asigurari la nivel global, se asteapta la o scadere de 4,5%", precizeaza Dr. Michel LEONARD - CBE, Vice President & Senior Economist, Insurance Information Institute.

In ordine, cele mai mari 10 piete de asigurari din lume, asa cum sunt ele definite de primele subscrise in 2018 - 2019, sunt: SUA, China, Japonia, UK, Franta, Germania, Coreea de Sud, Italia, Canada si Taiwan. Proiectia Insurance Information Institute a unei scaderi cu 4,5% a PIB-ului in cele mai mari 10 piete de asigurari din lume, in 2020, prin comparatie cu 2019, a fost realizata in baza primelor totale subscrise in fiecare dintre aceste 10 piete.

"Amploarea noilor masuri de carantina, succesul studiilor privind vaccinurile si eficacitatea distributiei vaccinurilor vor determina ritmul redresarii economice in 2021. Activitatea economica isi va reveni abia spre sfarsitul anului 2021 si inceputul anului 2022. In cele mai bune scenarii, cresterea economica va incepe sa se redreseze complet in T2 si T3 2021 pentru economiile avansate si T3 si T4 pentru cele in curs de dezvoltare", sustine Dr. Michel LEONARD - CBE, Vice President & Senior Economist, Insurance Information Institute.

Produsul Intern Brut la nivel global este de asteptat sa se contracte, in 2020, cu 5,5 - 6,5%, mai noteaza raportul Insurance Information Institute, citand prognoze de referinta cum sunt cele emise recent de FMI (Fondul Monetar International) si OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).

Raportul realizat de Insurance Information Institute este accesibil AICI.

884 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO