1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Piata de microasigurari creste datorita cererii de acoperire a riscurilor de sanatate - studiu

O crestere semnificativa a cererii globale de asigurari de sanatate in economiile emergente la nivel global ofera "cea mai importanta oportunitate de piata si de ESG din ultimele decenii", pentru asiguratori, arata un studiu realizat de Microinsurance Network, organismul international care reprezinta sectorul global al microasigurarilor, si citat de catre Reinsurance News.

Astfel, constatarile studiului "Landscape of Microinsurance Study 2021" sugereaza ca pandemia COVID-19 a dus la cresterea cererii de asigurari de sanatate pentru comunitatile cu venituri mici. Raportul subliniaza ca, acum, pana la 377 de milioane de persoane sunt acoperite de un produs de microasigurare, in cele 30 de tari incluse in acest studiu, iar microasigurarile de sanatate sunt, de departe, cel mai popular produs.

Cresterea microasigurarilor de sanatate a fost, de asemenea, sustinuta de o serie de servicii noi pentru a sprijini nevoile in schimbare ale clientilor si capacitatea de a accesa si plati produsele, inclusiv educatia in domeniul sanatatii si telemedicina. Totodata, s-a inregistrat o crestere a platformelor digitale, cum ar fi aplicatiile de transport in comun si platformele de comert electronic, care ofera asigurari de sanatate si ajung la milioane de noi clienti, cu o acoperire care poate fi combinata cu serviciile existente.

"Raportul evidentiaza impactul urias pe care l-a avut COVID-19 asupra asiguratorilor si a comunitatilor cu venituri mici, deoarece pandemia a sporit gradul de constientizare a riscului de a nu fi asigurat, ceea ce a dus la cresterea semnificativa a cererii de asigurari de sanatate. Aceasta schimbare reprezinta cea mai mare oportunitate din ultimele decenii pentru acest sector. In vreme ce, pentru multi ani, asigurarea de viata a fost produsul de baza pentru furnizorii de asigurari care se indreptau catre piata asigurarilor incluzive, putem observa ca aceasta a fost preluata, acum, in multe tari, de politele de sanatate, ceea ce reprezinta o oportunitate uriasa pentru asiguratorii care doresc sa intre in acest sector", spune Katharine PULVERMACHER - Executive Director, the Microinsurance Network.

La randul sau, Ministrul luxemburghez al Cooperarii pentru Dezvoltare si Afaceri Umanitare - Franz FAYOT -, arata: "Pandemia COVID-19 a scos la iveala nevoia reala de asigurari de sanatate pe pietele emergente din intreaga lume si impactul pe care il pot avea produsele de asigurare incluzive pentru cei care inca au putina protectie sociala in comunitatile lor. Este important sa continuam sa monitorizam fata in schimbare a peisajului microasigurarilor si sa analizam noi modalitati prin care putem continua sa sprijinim tarile in curs de dezvoltare, pe masura ce ne indreptam spre imbunatatirea rezilientei pentru toti."

"Peisajul microasigurarilor din 2021 este un apel la actiune pentru ca sectorul sa faca protectia mai accesibila si mai relevanta pentru cei care au cea mai mare nevoie de ea. Ii invit pe asiguratori, mari si mici, locali si internationali, experti si nou-veniti in domeniul asigurarilor incluzive, nu doar sa citeasca acest raport, ci si sa participe la urmatoarea editie a acestui barometru anual pentru a obtine un peisaj tot mai cuprinzator", spune si Garance WATTEZ-RICHARD - Head of AXA Emerging Customers & Member, the Microinsurance Network.