1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Peste 58 de dosare de dauna ...

Peste 58 de dosare de dauna avizate in urma incendiului de la Constanta

Asiguratorii au inceput constatarea daunelor in cazul zecilor de apartamente afectate in urma incendiului de la Constanta – imediat dupa ridicarea restrictiilor impuse de autoritati. Pana in prezent, au fost deschise peste 58 de dosare de dauna in baza politelor de asigurare facultativa pentru locuinte emise de catre companiile Membre UNSAR.

"Suntem alaturi de cei afectati de incendiul produs la Constanta. Locuinta este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le avem, iar in astfel de momente putem vedea cat de mult conteaza sa ai o asigurare", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

Din informatiile colectate la nivelul UNSAR, majoritatea persoanelor asigurate din imobil au contractat polite care acopera daunele produse cladirii, in timp ce circa 35% au ales varianta ce ofera acoperire atat pentru cladire, cat si pentru continut (bunuri).

Cei afectati de incendiul produs la Constanta sunt indemnati sa se adreseze companiilor de asigurari sau intermediarilor care au emis politele, pentru a aviza daunele.

Incendiul este riscul care produce cele mai mari si mai frecvente daune din Romania. Acesta ramane, totodata, riscul de care se tem cel mai mult romanii. Astfel, 56% dintre respondentii celui mai recent studiu realizat de UNSAR impreuna cu IRES claseaza incendiul pe primul loc in ierarhia riscurilor care le-ar putea afecta locuintele.

Pentru a fi protejati in cazul unui incendiu, proprietarii locuintelor pot achizitiona o asigurare facultativa, cu conditia sa aiba incheiata o asigurare obligatorie, PAD - impusa de lege. Polita PAD acopera riscurile catastrofale de cutremur, inundatie si alunecare de teren, pana la limita de 20.000 EUR / 10.000 EUR (in functie de tipul constructiei), insa o asigurare facultativa acopera, in plus, riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul - la sume asigurate care corespund valorii reale a locuintei.

Suplimentar, politelor facultative li se pot atasa si clauze speciale. Printre acestea se numara: asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar si raspunderea civila fata de terte persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor), si nu numai.

"Incendiul cauzeaza anual daune importante, iar romanii trebuie sa stie ca acest risc poate fi acoperit printr-o polita facultativa de asigurare a locuintelor", a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 19 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni - Insurance Europe.