1asig.ro
1asig.ro
Peste 2.200 de studenti din ani ...

Peste 2.200 de studenti din ani terminali au participat la cursuri de educatie financiara in cadrul proiectului SmartFIN@ISF

5 min. / 1.540 cuvinte
Institutul de Studii Financiare (ISF) a finalizat prima serie de seminare de perfectionare vocationala, parte a proiectului SmartFIN@ISF, in cadrul anului universitar 2020-2021. Prin acest proiect, ISF si-a propus ca, in parteneriat academic cu universitatile din Romania, sa sustina demersurile de educatie financiara prin atragerea studentilor din ani terminali, ciclul licenta sau master.

Obiectivul urmarit consta in imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor studentilor care vor deveni consumatori de servicii financiare dar si potentiali angajati in pietele financiare (asigurari, banci, pensii private, investitii).

"Lansat in luna februarie 2021, proiectul SmartFIN@ISF a generat o prezenta impresionanta in randul studentilor - am inregistrat cereri de sesiuni suplimentare, in baza feed-backului remarcabil primit atat de la studenti cat si de la invitatii din piata. Initiativa ISF se alatura seriei de initiative de educatie financiara demarate de autoritati si de actorii pietelor financiare nebancare in randul tinerelor generatii - consumatori de servicii financiare si viitori angajati in aceste domenii. Rezultatele obtinute ne dau sperante sa continuam acest program si in stagiunea de toamna, in anul universitar urmator" a declarat domnul prof.univ.dr. Marian SIMINICA, Director Executiv al ISF.

In perioada 22 februarie - 14 mai 2021 au fost sustinute 33 seminare in cadrul proiectului SmartFIN@ISF, in care au fost implicati 44 vorbitori, experti in domeniu, din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Institutului de Studii Financiare si al membrilor asociatiilor profesionale din domeniul financiar, partenere ISF.

La aceste seminare au participat 2.217 studenti care au primit certificate de participare eliberate de Institutul de Studii Financiare si recunoscute de institutiile ce activeaza in domeniul pietelor financiare non-bancare.

De asemenea, sase dintre aceste seminare au fost realizate in parteneriat SmartFIN si Laboratorul Academic ASF, in centrele universitare din Bucuresti, Alba Iulia, Galati, Pitesti. Printre invitatii speciali la aceste sesiuni de educatie financiara s-au numarat: Valentin IONESCU - Presedinte al ISF, Adrian MARIN - Presedinte UNSAR, Gerke Anno WITTEVEEN - Vicepresedinte UNSAR, Alexandru CIUNCAN - Director General UNSAR, Anita NITULESCU - CEO EUROLIFE FFH, Carmina DRAGOMIR - CEO METROPOLITAN Life, Cristian IONESCU - Presedinte al Directoratului ASIROM, Mihai POPESCU - Presedinte al Directoratului ERGO Asigurari de Viata, Cristina ANCULESCU - membru al Directoratului UNIQA Asigurari de Viata, Paul ZARZARA - membru al Directoratului UNIQA Asigurari, Stefan PRIGOREANU - CEO MILLENIUM Insurance Broker si Vicepresedinte PRBAR, Daniela SERBAN - Presedinte ARIR, Mihnea BARBULESCU - Director Executiv Erste Asset Management, Bogdan TUDOSIE - membru al Directoratului BRD Asset Management, BVB, UNSICAR, Roxana BALUTA - Coordonator de programe si specialist in asigurari de viata si sanatate UNSAR, Alina BARBULESCU - Specialist Asigurari Generale non-auto UNSAR, Florin TATARU - Specialist Asigurari Auto UNSAR.

Prezentarile au inclus teme privind cariera (recrutare, dezvoltare personala), pornind de la cerintele pietei/companiilor si continuand cu dificultatile cu care se confrunta viitorii angajati, mai ales in context pandemic, precum si studii de caz, aspecte tehnice si practice din domeniul asigurarilor, pietei de capital, pensii private.

Proiectul SmartFIN@ISF - Seminare de perfectionare vocationala va continua si in anul universitar 2021-2022 in centrele universitare partenere.

Institutul de Studii Financiare, fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, este un centru de excelenta in domeniul studierii pietelor de profil si derularii programelor de educatie financiare pentru asigurarea competentelor, aptitudinilor si cunostintelor personalului institutiilor financiare si a personalului ASF si pentru cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF isi propune alinierea activitatii la cerintele europene, trecerea de la acumularea de cunostinte la acumularea si evaluarea de competente, furnizarea de programe de formare profesionala pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizationale, determinate de cerintele legislative, de dinamica pietei si a cadrului european, contribuind la maturizarea pietei financiare nebancare din Romania, la crearea capacitatii acesteia de a face fata concurentei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

1.541 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO