1asig.ro
1asig.ro
Peste 2.000 de permise de ...

Peste 2.000 de permise de conducere, retinute de politisti, in 3 zile

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivel national, politistii rutieri au actionat, weekendul trecut, pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteza si depistarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a unor substante psihoactive, in vederea reducerii numarului si consecintelor accidentelor rutiere grave si au retinut peste 2.000 de permise de conducere.

In urma actiunilor derulate in teren, in perioada 14 - 16 mai a.c., au fost aplicate 18.619 sanctiuni contraventionale, dintre care 8.872 pentru depasirea vitezei maxime legale admise, 244 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si 9.503 sanctiuni aplicate pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodata, au fost retinute 2.078 de permise de conducere, din care 1.204 pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 265 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si 609 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

In cele 3 zile, au fost constatate 300 de infractiuni, dintre care 126 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului, 19 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta substantelor psihoactive si 185 reprezentand infractiuni.

In tara noastra, viteza neadaptata conditiilor de drum si cea neregulamentara se regasesc in mod constant intre primele trei cauze generatoare, fiind depuse constant eforturi pentru reducerea numarului si consecintelor accidentelor rutiere inregistrate din aceste cauze.

Romania continua sa ocupe prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2020, cu 85 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, nivel fiind totusi in scadere fata de 2019, cand a fost de 96 de morti, dar este cu mult peste media UE care a fost de 42 de decese la un milion de locuitori, arata datele publicate marti de Comisia Europeana.

Aproximativ 18.800 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident rutier in cursul anului trecut in Uniunea Europeana, o scadere anuala fara precedent, de 17% fata de 2019. Cifrele Comisiei Europene arata ca un numar de 4.000 de vieti au fost crutate pe drumurile din UE in 2020 in comparatie cu anul 2019.

In Romania, intre 2010 si 2020, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere a scazut cu 31%, de la 117 la 85 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

Accidentele auto se numara printre principalele riscuri care ii preocupa pe romani (alaturi de incendii si imbolnavire), arata Barometrul UNSAR-IRES privind "Perceptia riscului si cultura asigurarilor in Romania", realizat in luna mai 2020.

Cresterea sigurantei rutiere trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Printre acestea se numara si campania "FII TREAZ LA VOLAN!", desfasurata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook/ Politia Romana

838 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO