1asig.ro
1asig.ro
Perchezitii in trei judete la 17 ...

Perchezitii in trei judete la 17 suspecti de inselaciune in dauna unor asiguratori

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, au efectuat, vineri, 17 perchezitii la persoane banuite de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Acestea ar fi indus in eroare mai multe societati de asigurare, pentru a obtine despagubiri.

PROMO


Prejudiciul cauzat in acest mod a fost estimat la 610.100 de lei.

"La data de 3 iunie 2021, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, efectueaza 17 perchezitii, dintre care 13 in judetul Alba, 2 in judetul Bihor si 2 in judetul Suceava, la domiciliile unor persoane banuite de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata", conform IGPR.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada 2013 - 2020, cele 17 persoane vizate de ancheta ar fi indus in eroare mai multe societati de asigurare, dupa ce ar fi declarat date false privind circumstantele producerii unor accidente rutiere, in scopul obtinerii de despagubiri.

Pentru deschiderea dosarelor de daune, acestia ar fi prezentat documente falsificate.

La perchezitii participa si politisti din structurile de ordine publica, investigatii criminale, criminalistica si actiuni speciale din Alba, precum si politisti din Bihor si Suceava.

In anul 2020, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris prime brute in valoare de aproximativ 11,5 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 4,6% fata de valoarea inregistrata in anul anterior. In acelasi timp, valoarea indemnizatiilor brute platite de asiguratori a avansat cu 1,49%, la aproape 7 miliarde de lei.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Asigurarile auto continua sa aduca pierderi in piata

3.915 accesari