1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Perchezitii in Bihor! O retea de ...

Perchezitii in Bihor! O retea de 30 de persoane au obtinut, prin fraude, 650.000 de lei de la asiguratori

Politistii si procurorii bihoreni au facut saptamana aceasta 24 de perchezitii la 30 de persoane banuite de fraudarea unor companii de asigurari, potrivit unui comunicat al politiei.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2020 - 2022, 30 de persoane din judetul Bihor, cu varste cuprinse intre 19 si 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societatilor de asigurari, prin inscenarea unor evenimente rutiere, se mai precizeaza in informarea de la Politie.

Potrivit oficialilor, 24 dintre persoane sunt banuite ca, sub coordonarea celorlalte sase persoane cercetate de politistii de investigare a criminalitatii economice in acest caz, ar fi produs, in mod intentionat, evenimente rutiere, in scopul obtinerii de despagubiri de la asiguratori.

Astfel, ar fi fost produse 21 de evenimente rutiere, in urma carora au fost deschise 23 de dosare de dauna, la cinci societati de asigurari.

Pana in prezent, in cadrul respectivelor dosare de dauna, asiguratorii au platit 657.895 de lei, prejudiciul total urmand a fi stabilit pe parcursul cercetarilor.