1asig.ro
1asig.ro

Pentru Lloyd's, pierderile provocate de COVID-19 ar putea fi cele mai mari din ultimii 19 ani, de la atacurile teroriste din 9/11

5 min. / 1.540 cuvinte
Lloyd's se asteapta ca pierderile provocate de noul coronavirus sa fie cuprinse intre 3 si 4,3 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii 19 ani, de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, arata BBC. De asemenea, Lloyd's subliniaza ca, daca masurile de carantina vor continua si in urmatorul trimestru, nivelul total al pierderilor va continua sa creasca.

PROMO


Asiguratorii din intreaga lume au fost afectati de costurile generate de noul coronavirus, desi multi dintre cei care au solicitat despagubiri in acest sens au constat ca virusul nu era acoperit prin asigurare. Lloyd's mai noteaza ca platile pe care le va face pe fondul pandemiei COVID-19 ar fi aproape egale cu impactul combinat al uraganelor Harvey, Irma si Maria (2017), care au devastat Caraibe si SUA.

"Este important de precizat ca aceste catastrofe naturale au fost evenimente comprimate din punct de vedere geografic, fiind inregistrate in decurs de ore sau zile - in mod complet diferit prin comparatie cu natura impactului global, sistemic si pe termen lung al pandemiei COVID-19", arata Lloyd's.

John NEAL - Chief Executive, Lloyd's -, a punctat ca industria globala de asigurari plateste "o gama foarte larga de polite" pentru a sprijini business-urile si persoanele afectate de pandemie. "Ceea ce face ca noul coronavirus sa fie un eveniment unic nu este doar impactul devastator continuu uman si social, ci si socul economic. Alaturarea tuturor acestor factori va reprezenta o provocare fara precedent pentru industria de asiurari, dar vom continua sa ne concentram pe sprijinirea clientilor nostri si vom continua, in saptamanile si lunile urmatoare, sa achitam despagubirile aferente", a subliniat John NEAL.

Aproximativ o treime din totalul pierderilor provocate industriei de asigurari va fi reprezentata de anularea sau amanarea unor evenimente majore la nivel global, cum ar fi Jocurile Olimpice din Tokyo, care au fost amanate pentru 2021. O alta categorie majora care va genera pierderi semnificative este reprezentata de intreruperea afacerilor, cu impact important pe segmentul de asigurari property.

Lloyd's a mai subliniat, potrivit sursei citate, ca sumele totale pe care le-a achitat in urma evenimentelor teroriste din 11 septembrie 2011 au fost de 4,7 miliarde de dolari, in vreme ce uraganele din 2017 au generat plati combinate in valoare de 4,8 miliarde de dolari. Lloyd's sustine ca, in momentul in care sunt luati in calcul toti factorii, impactul total al pandemiei COVID-19 asupra industriei, per ansamblu, va, fi, cel mai probabil, mult mai mare.

"In 2020, urmare a pandemiei COVID-19, industria ar putea acoperi pierderi la nivel de subscriere a caror valoare totala este estimata la aproximativ 107 miliarde de dolari. De asemenea, spre deosebire de alte evenimente, industria va inregistra si o scadere estimata la 96 de miliarde de dolari pe nivelul portofoliilor de investitii si, astfel, pierderea totala proiectata pentru industrie ajunge la 203 miliarde de dolari", arata Lloyd's.

353 accesari