1asig.ro
1asig.ro

Peak Re: Pandemia COVID-19 a extins deficitul de protectie in Asia emergenta

5 min. / 1.540 cuvinte
Impactul economic al pandemiei COVID-19 a dus la extinderea deficitului de protectie in tarile emergente din Asia, subliniaza, citat de Reinsurance News, Clarence WONG - Chief Economist, Peak Re. Prevalenta subasigurarii si neasigurarii pe pietele emergente e bine documentata si apare la niveluri diferite de risc, de la property, la sanatate si mortalitate, extinzandu-se, de asemenea, si la segmentul de raspunderi.

PROMO


Potrivit sursei citate, exista multe motive care stau la baza deficitului mare de protectie si gradului redus de penetrare a asigurarilor pe pietele emergente, insa, in mare parte, acestea pot fi atribuite lipsei de accesibilitate si constientizare.

Decalajele reprezinta o preocupare deosebita in Asia emergenta, prin prisma populatiei numeroase si a cresterii economice rapide, estimandu-se ca aceste regiuni reprezinta aproximativ 40% din deficitul global de protectie la nivel de sanatate si mortalitate, precum si 20% din deficitul de protectie pe segmentul de catastrofe naturale.

Mai mult, deficitul de protectie pe segmentele property si catastrofe naturale este in crestere, pe masura ce valorile in crestere ale activelor depasesc cresterea gradului de acoperire prin asigurare - in vreme ce, pentru sanatate si mortalitate, factori precum stilul de viata, cresterea inflatiei medicale si imbatranirea populatiei genereaza un deficit tot mai mare de protectie prin asigurare.

In acest context, Peak Re considera ca aceasta tendinta a fost agravata si mai mult in ultimul an, intrucat criza generata de pandemia COVID-19 a angrenat lumea intr-o recesiune profunda.

"Recesiunea i-a afectat mai puternic pe cei saraci, iar acest segment al societatii are, de obicei, cele mai mari lacune la nivel de protectie, in special in ceea ce priveste sanatatea si mortalitatea. Capacitatea lor de a acumula active financiare, asa cum s-a observat in cea de-a doua jumatate a anului 2020, este, de asemenea, mult mai mica. Astfel, pandemia COVID-19 ar putea genera surse suplimentare de inegalitate, exacerbandu-le, in acelasi timp, pe cele existente, cum ar fi cele referitoare la venituri si oportunitatile de educatie", spune Clarence WONG - Chief Economist, Peak Re.

Cu toate acestea, Peak Re se asteapta ca Asia emergenta, inclusiv China, sa inregistreze o crestere solida de 8,3% a Produsului Intern Brut in 2021, ceea ce ar putea ajuta reasiguratorii sa optimizeze penetrarea prin asigurare pe aceste piete. Peak Re recomanda o colaborare stransa cu alti stakeholderi interesati, inclusiv sectorul public, intrucat, cel mai probabil, va fi in continuare nevoie de sprijinul guvernelor pentru a asigura o crestere economica sustinuta.

"Industria de asigurari ar trebui sa colaboreze cu alte parti interesate in consolidarea capacitatilor. Astfel de colaborari pot include intensificarea eforturilor regionale in ceea ce priveste dezvoltarea de capacitati si solutii alternative de transfer de risc. Resetarea globala e o oportunitate pentru toate partile interesate sa isi reafirme angajamentul de a elimina deficitele de protectie si de a pune in aplicare planuri de actiune in acest sens", a mai precizat Clarence WONG - Chief Economist, Peak Re.

977 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO