1asig.ro
1asig.ro

Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu realizat in Marea Britanie si citat de catre the Actuarial Post arata ca 77,5% dintre britanici au declarat ca pandemia COVID-19 i-a ajutat sa realizeze importanta unor economii pe care sa se bazeze. In plus, 73% dintre participantii la acest studiu au declarat ca, desi pensiile si economiile pentru viitor sunt esentiale, economiile usor accesibile sunt, acum, la fel de importante.

PROMO


Studiul, realizat de catre Cushon, a constatat ca, in aceste momente, rezilienta financiara este esentiala si ca o majoritate coplesitoare a realizat importanta unor economii pe care sa se bazeze in cazul in care se intampla ceva neprevazut.

Studiul este sustinut si de un raport al the Mental Health Foundation, potrivit caruia o treime dintre adultii angajati cu norma intreaga sunt ingrijorati ca, pe fondul pandemiei COVID-19, isi vor pierde locurile de munca. Acelasi studiu MHF mai arata ca o treime dintre cei analizati sunt ingrijorati atat cu privire la plata facturilor, cat si in ceea ce priveste datoriile pe care le-au acumulat.

Revenind la studiul realizat de catre Cushon, acesta mai arata ca 91% dintre angajatori sunt de parere ca angajatii au realizat importanta unor economii pe care sa bazeze in cazul unor evenimente neprevazute, cum ar fi pandemia COVID-19. De asemenea, 84% dintre angajatori au declarat ca rezilienta financiara este vitala si, prin urmare, ar trebui sa isi ajute angajatii sa isi construiasca economii usor accesibile.

Tototdata, 92% dintre angajatorii care au participat la studiul realizat de Cushon au spus ca intentioneaza sa creeze un sistem de economii la locul de munca, prin intermediul caruia angajatii sa isi imbunatateasca obiceiurile de economisire. Peste 57% dintre angajati au declarat ca, daca angajatorii ar pune bazele unui sistem de economisire in care angajatii si-ar permite sa directioneze chiar si o mica parte din salariu, ar fi de acord cu o astfel de initiativa.

"Grijile financiare sunt raspandite si, in acest moment, exista multe incertitudini pentru multi dintre noi. O initiativa de a economisi la locul de munca, un sistem in care angajatii pot contribui direct din salariu, e o modalitate excelenta prin care companiile pot sprijini bunastarea financiara a angajatilor si ii pot ajuta pe acestia sa devina mai rezistenti financiar. In perioada de carantina, multe avantaje traditionale oferite de angajatori, cum ar fi abonamentul la sala etc., au devenit redundante, iar companiile au fost nevoite sa se gandeasca in mod creativ la initiative mai relevante pe care sa le ofere angajatilor. Am observat, in ultimii ani, o crestere constanta a companiilor care ofera, la locul de munca, sisteme de economisire. Aceste scheme sunt cel mai bun mod de a incuraja angajatii de toate varstele sa economiseasca pentru prioritati pe termen scurt, dar si pe termen lung, iar angajatorii recunosc acest lucru", a declarat Steve WATSON - Head of Proposition, Cushon.

299 accesari